lördag 16 juni 2012

Intervac och IKEA

Jag har tillbringat kvällen med att kolla ställen på Intervac som vi kanske är intresserade att byta hem med nästa år. I år ska vi byta hem med en familj i Malmö (som bor helt sagolikt) och vi ska också åka över till Danmark på ett par dagar. Jag har hittat en ställe som jag vill byta med nästa år, vad sägs?

Lite suddig bild, men deras lägenhet är i huset längst till höger.

En annan sak som slog mig när jag tittade runt i hem över halva världen var att alla hade IKEA möbler hemma hos sig! En del hade enstaka möbler och andra hade flera möbler i alla rum. Ett hem hade nästan exakt samma Liatorp möbler i vardagsrummet, och nästan exakt samma Hemnes möbler i sovrummet som vi har! IKEA är stort, verkligen stort. Och vad ställen det finns som vill byta hem med nån i Sverige. Väldigt få vill byta med Finland, men det låtsas jag inte om, utan tar kontakt ändå. De vet ju inte att paradiset Åland finns. 

Holländarna som var på besök förra året (vi ville inte åka dit, men dom var välkomna hit) var mer än nöjda med Åland men visste inte att det ens existerade innan de såg vår profil på Intervac.

Skulle ni våga/vilja byta hem med främmande människor?

8 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

ha ha, när jag läste rubriken först trodde jag att du satt och letade dammsugarpåsar...
Inter(national)-Vac(cumcleaner) - trist lördagsnöje...
Ang. semester,
Vet inte om jag skulle våga byta, men det är ju praktiskt.

Knasterfaster sa...

Nej, det skulle jag inte våga. Tror inte att någon vill byta med oss. Vem skulle vilja semestra här? Inte jag i alla fall.

Maria sa...

Alltså jag skulle våga bo i någon annans hus men jag skulle inte våga låta någon annan bo i vårt hus.

tigerlilja sa...

Ikea är stort. Och lite konstigt. Och det är lite konstigt när jag ser 'Liatorp' i din text. Makens morbröder var på lokal, jo det finns en, just i L i går.

Åsa Hellberg sa...

Ja, det tror jag nog att jag skulle. Det där är ju världens bästa idé!

Ezter sa...

Jag tycker idén är jättebra och det skulle nog vara värt ett försök, det tror jag :)Jag har inget som är så fint att det inte går att ersätta om det skulle hända något!

Sus sa...

Det är världens bästa idé! Att byta hem. Och jag antar att de som är med i förmedlingen är rädda om andras hem, så ja, jag skulle göra det.

Madeleine sa...

Ja, jag har funderat på det där... Jag har faktiskt ett bra hem att byta med... Ska ta och kolla upp det där!
Tack för tipset!

KRAM!