söndag 11 december 2011

Kanske ett glöggrecept så här till tredje advent!

Ett finskt glöggrecept, finska som jag är:

  1. Häll upp 25 liter pinkljummen Koskenkorva i en plasttunna med lock.
  2. Lägg i ett russin och rör om  försiktigt, vi vill inte att russinet mosas sönder.
  3. Sätt på locket och vänta tio minuter, sen är den klar.
  4. Provsmaka gärna efter fem minuter. Tycker du att russinsmaken är för stark plocka bort russinet de sista fem minuterna.
  5. Satsen räcker till 80 glada och positifa svenskar eller 5 - 6 melankoliska finska skogshuggare.

7 kommentarer:

  1. Tack för det tipset - kommer väl till pass ;)

    SvaraRadera
  2. Oj då, helt alkoholfri med andra ord ;)

    SvaraRadera
  3. Lite annorlunda mot mitt glöggrecept men låter festligt värre!

    SvaraRadera
  4. Bästa adventstipset jag någonsin fått! Haha.

    SvaraRadera
  5. Blir det inte väl mycket russinsmak av ett russin i bara 25 liter Kosken?
    ;-)

    SvaraRadera

Är du säker? Okey då. Skriv.