tisdag 18 maj 2010

100 bra saker med Mariehamn och Åland

22. Vad passar bättre en sån här varm och solig dag än Gelateria Gattopardo, en italiensk glassbar i norra Mariehamn. Tyvärr, (eller...?) så ligger den bara ett par hus från vår lägenhet så det är lätt att slinka dit fast man inte tänkt, om man säger så...

Italienarna som flyttat till Åland för ett tag sedan och driver denna glassbar tillverkar all sin glass själva. Choklad, hallon, Tiramisu, kaffe, cocos, pistage, banan, vattenmelon, ja hur många sorter som helst!

Här har mannen och jag fått oss en varsin laddning glass. Den här gången tänkte vi med magen och inte med hjärnan när vi beställde, så hälften av glassen hamnade i frysen för ett senare tillfälle (som kom senare samma kväll...).

5 kommentarer:

Christina sa...

Mums! Glass som är så gott!

Petra sa...

Är tokig i Italiens glass. Vet du, min far är Italienare-:)

Snäckskalsdalen. sa...

Illa! För nära! För gott!

Har ibland funderat på om jag skulle ta och överäta glass en gång, kanske vill jag inte ha mer efter sedan.....fast jag undrar om det skulle fungera.

När jag var ung (hmmmm...minns det knaptt, att jag varit ung alltså) tyckte jag inte om glass så vidare värst mycket, men det ändrade sig någon gång i övre tonåren (runt 25-30-åren, så där) och nu älskar jag glass......

Fina skor.

Singelmamman sa...

Och ikväll kl 18 går min båt till Mariehamn, tyvärr vänder den imorgon bitti och jag med den, men om du hinner kan du väl älga ner till hamnen och vinka! Kram!

Renée sa...

Åh... Jag hade nog varit stamkund...