onsdag 14 september 2011

Fem frågor och fem svar.


Jag har fått en award av Hulda, tack! Hon skriver att hon älskar mig men det är nog bara för att vi inte har träffats ännu, sen ordnar det nog upp sig ;-) Ta gärna en titt på hennes blogg. Jag ska svara på fem frågor, så:

1. Varför började du blogga?
Ett par veckor innan jag började hade jag ingen aning om vad en blogg var, aldrig läst nån och jag var noll intresserad. Detta var i december 2009. Men eftersom jag älskar att skriva och en fd vän tyckte om mina påbörjade böcker övertalade hon mig att börja skriva. Hon fixade även bloggen åt mig, och några månader senare hjälpte Tantaluran mig att få den som jag ville ha den, alltså som den ser ut idag. Men jag är fortfarande ganska lost in space vad gäller datorer och bloggar. Liksom mycket annat.

2. Vilka bloggar följer du?
Jag har runt tio favoritfavoriter som hängt med från början och som jag också träffat IRL. Sen finns det många andra som jag följer fast jag inte kommenterar eller har i min egen lista, och ibland hittar jag nya. Däremot är jag förvånad över att jag finns på så många listor som jag aldrig ens har hört talas om, varför säger dom inte "Hej!" när dom tittar in? Ja, sen följer jag ju Kungens och  kaffeflickanCamillas bloggar, just ja.

3. Vilka favoritfärger har du?
Rött. Och gult och orange. Lite rött. Och naturvitt och chokladbrunt. Varma färger, som rött. En del gröna också, gärna tillsammans med gult, eller rött. Rött är en glad färg. En hålla om färg och tycka om färg. Lär också ska vara en bordellfärg (fast vad vet jag) så jag ska måla utedasset rött nästa sommar. Alltså det här var färger jag använder hemma. Vad gäller kläder gillar och använder jag......rött. Och lite turkos.

4. Vilka favoritfilmer har du?
Många. Jag gillar film. Såg en film i somras som måste hamna bland top tio, "Nyckeln till frihet", så bra!! Annars är jag ju sedan länge barnsligt förtjust i Top Gun (ja ja ja, jag veeet....) och mina ungdoms synder; Saturday night fever, Grease och Dirty Dancing. Annars gillar jag mest engelska deckare och danska Mordkommisionen.

5. Vilket land drömmer du om att besöka?
Alla! Nästan. Gärna Nya Zeeland och Australien, alla grekiska öar som finns. Men jag har lärt mig en sak. På sommaren vill jag vara hemma, hemma på Åland. Då får ni resa hit.

Nu ska ju jag skicka denna award vidare till fem andra bloggare, men jag brukar ju inte göra det. Däremot vill jag verkligen att de som vill ha den tar den och berättar om sig själv. Sånt är roligt att läsa :-) Var så goda!

4 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Jag fick en likadan award av Maria igår. Svaren kan du läsa på min blogg. Nästa sommar ska du och jag ha en Top gun-kväll. :)

Mina dagar sa...

Jag fick också en här om dagen och mina svar kan du läsa under GLÄDJE.

Du är VERKLIGEN värd en Award, jag tycker såååå mycket om att kika in här varje dag och läsa!!!!!

Så KUL att få läsa dina svar!!

Jag lovar att höra av mig till dig om vi får för oss att besöka det berömda badhuset i Mariehamn!!

Varma blåsiga kramar från mig till dig!

Snäckskalsdalen. sa...

Rött.
Kul att läsa lite om dig fru Venus! Min vän där borta i öster.
Kramelikram

Anonym sa...

Åh, fint med awarder tycker jag.

Men hjälp... kunde inte låta bli att suga åt mig av ditt ena svar. Jag menar, jag följer dig, har gjort länge, och du finns i min lista... Men jag vet inte om jag kommenterat någon gång? Har nämligen en hemsk scenskräck angående det där, så det blir mest att jag vågar kommentera hos riktiga "oldies" som också kommenterar hos mig. Sådana man "bondat" med liksom.

Men nu'rå... Jag skriker ett rungande "HEEEEEJ!"