söndag 11 september 2011

Lite hit och lite dit

Åkte iväg på kalas idag då, till norra Ålands skärgård. Först åker man bil jättelänge (med åländska mått mätt), sen åker man en vajerfärja över till ö nummer ett, nämligen Vårdö. Sen kör man bil länge igen (med åländska mått mätt) och sen kommer man till vajerfärja nummer två som tar oss till ö nummer två, nämligen Simskäla:


Här står vi då och väntar på Simskälafärjan, den låg ju på andra sidan, dom gör ju alltid det, färjorna. Det gjorde inte så mycket för vädret var fint och det är vackert där ute.

På hemvägen åkte vi via Mannens chef med tillhörande mycket trevlig fru. De har ett så fint ställe på en alldeles underbar plats, så underbar man man varken kan förklara eller visa hur fint det är där.

På vår väg hemåt (tog lite tid idag) spanade vi in alla äppelodlingar, det dräller av dom ute på Vårdö. Vet ni om att Åland står för den absolut största delen av all äppelodling i Finland. Åländska äpplen, frilandsgurkor och potatis är erkänd och pop på fastlandet, alltså Finland.


Dom ser lite löjliga ut där dom står på rad, bara pinnar egentligen med miljoners med äppel på varje.

När vi sen kom hem brann mina proppar. Eller, brann och brann, det pös lite ur öronen i alla fall, och det på grund av:
  1.  Yngsta. Påstår hon ätit middag (nudelpåse?), lämnat diskbänken i en #/¤&%#¤ oreda, lämnat en lapp på bordet och stuckit. "Ute, kommer sen".  Jamenvisst! Varför har ungen en telefon som jag betalar räkningen på om inte för att hon ska kunna ringa mig och fråga om hon kan sticka iväg?
  2. Totsie the taliban. Alla, och då menar jag alla blommor i huset är ansade av denna självutnämnda trädgårdsmästare. Skulle katt#&¤ åtminstone äta upp allt det gröna hon tuggar av, men nej, hon spottar ut det på golv, bord och soffor. *morrrr*
  3. Totsie eller Zorra, lite osäker här. Men när vi skulle sätta oss för att äta middag, vi som var hemma alltså, upptäckte vi en fågel, ja alltså, en död fågel, under vårt köksbord. En mellanstor vacker sak med orange mage (inte domherre). Frågade kissorna vem som var den skyldige men båda två pös i väg som lönen den femtonde varje månad. Fjädrar över allt under bordet upptäckte vi sen är det blev korsdrag.
  4. Mannen. I hans lilla värld betyder söndag hemma från stugan att han ska ligga i soffan och läsa kvällstidningar!? Trots disk, fågelfjädrar, tvätt i tumlaren, ouppackade väskor och en återvinningskorg som svämmar över. Var det så att han är från Mars och jag från Venus?
Med andra ord, en helt vanlig dag. Nu ska jag tvätta ett par maskiner till, skura köksgolv, läsa bloggar och titta på den nya deckaren "Vera" som börjar ikväll. Äääälskar engelska deckare! Tjenamoss!

8 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Där sprack veckopengen men hur katterna ska straffas är väl ännu inte klart?? Långtråkigt har du ju i alla fall inte. Orkar jag vara vaken (vilket inte är troligt) vill jag också se "Vera". Lär nog somna innan efter gårdagens festande (grannar... inte jag)!! Tjing tjing.... ha en bra måndag

Singelmamman sa...

Ibland är det skönt att vår sig helt själv.

Fru Gårman sa...

Alltså. Han är Mars och du ÄR Venus. :D

Lippe sa...

Fru Gårman snodde min kommentar!!!
Sv: tror att kondensorn är den rätta benämningen, inte element.
Den brukar sitta i nedkant av tumlaren och man får dra ut en klump som är full med ludd och sunk!
Jag ska också kolla Vera! Tack för påminnelsen!
Kvälls-kram ♥

Åsa Hellberg sa...

Vera it is!

Ezter sa...

Det där i tumlaren...jag visste inte det och den höll på att brinna upp. Nu har vi ingen torktumlare...

Shamrock sa...

Det ser ut som äppelbuskar... Han är nog från Pluto

Snäckskalsdalen. sa...

Det verkar som om det skulle behövas litte uppstyrning i det Venus'ska hemmet....Men vackert är det som vanligt, blått och solsken.
Kramar