måndag 3 oktober 2011

En vanlig måndag? Nej.

Morgonen började med ösregn, eller nej, regnandet började redan igår kväll, vilket i sin tur resulterade i att både mina fötter och sandaler fick sig ett fotbad i morse när jag gick ut till bilen. Jag var lite sen då en hostattack krävde ett besök hos ulrik med stora luren för eventuella host-slem-spyor.

Väl på väg med bilen gick vindrutetorkarna formel 1 fart, dimman var grå-grå och allt det där på utsidan var också en aning suddigt. regnade det mycket? Nej, det regnade inte suddigt mycket utan när jag missat en avfart märkte jag att jag var utan glasögon!? Utan glasögon! Jag måste ha tappat dom på toaletten när jag hade mitt smack med ulrik.

Resten av morgonen och förmiddagen gick i ett rasande tempo, om än suddigt och diffust. En del barn fick nya namn och en del ingredienser höll på att bli förväxlade, men det gick bra.

Sen fick jag samtalet. Jag måste vara inne stan klockan 12.15. Märk väl, inne i stan, i city, mitt i lunch diskningen. Fick jag lämna jobbet? Oh ja, med en smidig chef och bussiga arbetskamrater gick det. Skulle bara hitta dit först....

Sen fick vi se. Se vårt nya hem. Underbart. Bara de sista bitarna faller på plats ska vi flytta innan årsskiftet. Fortfarande på hyra men med en helt annan standard på boendet och framför allt, ett helt annat läge.

Vad jag gjort ikväll istället för att läsa ikapp hos er? Möblerat på riktigt. Ja, bara i tankarna, men ändå på plats. I sammanlagt fem timmar idag har jag möblerat och planerat, valt gardiner ur mitt lager (som jag måste minska på), funderat på tavlor och lampor. Sånt kan jag hålla på med hur länge som helst. Skulle faktiskt kunna jobba med det. Men nu ska jag springa genom vattenfallet och sen kolla vad ni haft för er!

Just ja, det här med att flytta till Sverige. Kommer aldrig att hända, 99,9 % säker på det ;-)

15 kommentarer:

stort och smått sa...

Åh vad spännande med en eventuell flytt! Hoppas hoppas att det blir så!

Märta sa...

Men det är ju helt OTROLIGT härligt! Grattis till ert nya boende. Tusan vad skoj att börja planera och fixa och trixa! *KRAM*

Tant Grön sa...

Åhhh. Hoppashoppas det blir flytt till bättre läge utan bankomat utanför dörren.

Ezter sa...

Vad roligt :) Möblera på du! Läsa hinner du tids nog. Planera är roligt!!!

Fru Gårman sa...

Ååååh GRATTIS! ♥
Gångavstånd från Sverigebåtarna då eller? :D
Fast inte för mig då, antar att du inte flyttar till City som i Eckerö. ;)

Malla sa...

åh det är så kul att möblera, även om det bara är på papper :)

Anonym sa...

Javisst är det roligt att möblera i tanken. Jag håller också på sådär. Kan sitta i timmar, göra ritningar och fundera. Kul!

Gökboet sa...

Åh, hoppas att det blir precis så bra som ni har tänkt er! STORT GRATTIS!

caja sa...

Så himla skönt för er att få nytt, grattisimassorkramar/caja

September sa...

Grattis till nya boendet!

Det kommer med all säkerhet att bli så bra så, det sörjer de två- och fyrbenta för. Resten är bara... saker. Säkert fina men ändå bara saker.

Lycka till!

Lippe sa...

Allt ordnar sig och du är ju GLAD!!!
Puss o kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Jag skrev världens längsta och bästa kommentar och så kom den inte med och nu orkar jag inte skriva om allithop igen, men det var bl a Gratulerar till de 5 åren och låt det blir många, många fler! Gratulera Mannen också!
Och Totsie - redan 1 år hos er.
Och vilka bilder från Ålandshavet......alltid lika lugnt och fint.
Och måste jag åka i den där ståltuben? Tänk om jag fastnar på mitten (nu tänker jag både mitten på röret och mitten på mig....).....tror jag får cellskräck också.
Och klart du inte skall skiljas från din underbara fåtölj och det fina bordet - dom är ju du!
Har mailat dig.
Kramar och jag tror jag fick med mycket av det jag skrev först.....

Mollamaja sa...

Härligt det där :)
Superduper kram!

Sus sa...

Åh! Ny lägenhet! Ljuvligt!

Susanne sa...

Va kul med nytt boende.