onsdag 19 oktober 2011

Förvirring

En viss förvirring råder i våra liv just nu. Igår härsknade trötta Mannen till och fräste att jag måste berätta vilket ställe jag pratar om när jag säger "Lägenheten", är det den vi bott i, den vi lånar och bor i för tillfället eller den vi ska flytta till? Klart befogad fråga, men jag är ju lite osäker själv ibland....

En ännu större förvirring kommer att uppstå på fredag morgon då flyttfirman kommer och kör de stora möblerna till nya lägenheten från den gamla lägenheten. Mannen och jag är aningen oense där, han tycker vi kan bära ner, köra dit och bära upp allt själva. Tre trappor upp utan hiss kommer i så fall att resultera i en förändring på Facebooksidan vad gäller "i ett förhållande - det är komplicerat - singel", så jag väljer flyttfirma.

Den allra största förvirringen råder under oss. Jag lider med killen som ska försöka driva sin verksamhet i en utbränd, vattenskadad och rökskadad lokal. Han har många anställda och många kunder som blir lidande och just nu rustas det baracker år honom och hans firma på bakgården. Jag hoppas han reder upp det här.

Dom goda nyheterna i denna trötta förvirring är att mycket av det uppe i vår lägenhet går att rädda efter ozonsaneringen. Inte alla textilier och inte det i nedre hallen, men det känns mer på + än på - i alla fall. Vinden har vi inte alls vågat gå upp till ännu - mina lungor klarar inte det - men vi har förstått att det är kört.

Ikväll ska jag få hjälp med att packa glas och porslin i lådor - allt det går att rädda - av bästa bästisen S. Om det finns hugade människor på Åland som på fredag vill bära lite lådor nån timme inne i stan går det bra att höra av sig ;-) Nu fortsätter pappers och telefonkriget med att få allt i ordning med alla instanser som är berörda just nu. Ha en bra dag!

15 kommentarer:

Ezter sa...

Det var en lättnad att läsa att en del går att rädda! Och att ni mår bra! Diverse irritations situationer kommer väl på köpet, ingen mår ju bra i er situation! Skönt ändå att ni har varandra! Önskar jag bott så jag kunde hjälpa till. Eller Maken, han bär bättre än jag :D Jag kunde servera Frun vin under tiden ;)

Livsnjutaren sa...

Jösses vad du varit med om massa ,både kul och läskigt. Hoppas allt löser sig efter branden. Och verkligen skönt att ingen kom till skada.Kram/Fia.

Åsa Hellberg sa...

Vad skönt att höra att Allt inte är förstört. Kan man hoppas på att foton och sån´t (som skulle varit viktigt för mig:) har klarat sig?

Mina dagar sa...

Men så BRA att det är mer + än - :D
Hoppas ni får mycket hjälp med flytten!
Ju fler desto snabbare ju´.

Varma kramar
Eva

Gafflan sa...

Jag önskar att jag bodde nära dig så att jag kunde hjälpa till. Det låter bra att mycket går att rädda. :D
Stor kram.

Ellen sa...

Du ser då till att du har att göra...
Ta hand om er. KRAM

4U2! sa...

Flyttfirma låter bra, ni har ändå så mkt annat att tänka på. Kram

Helena sa...

Kan förstå att det är mycket känslor nu, men flyttfirma låter bättre än att bära själv, ni har tillräckligt mycket att göra ändå känns det som. Kramar

Fru Gårman sa...

Ja, flyttfirma är ett måste ju. Du har en arm också som bråkat för inte allt för länge sen (och kanske ännu?)

Anonym sa...

Vad skönt att en del går att rädda i alla fall och att det ordnade sig med nya lägenheten så snabbt.
Självklart kan du räkna med flytthjälp.
Kram!
Mollamaja (som inte får det att fungera med kommentarer på min vanliga inloggning just nu...)

Nica sa...

Skönt att några saker har löst sig praktiskt! Och jag är fortfarande så glad över att ni är oskadda - huvva som det kunde ha gått.
Och kunde jag - så hade jag burit DIG uppför trapporna :)

Snäckskalsdalen. sa...

Försök tänka lite på dig själv mitt i det här och försök vara rädd om dina luftrör, och, ja, du vet. Jag tänker, vilken absolut tur mitt i alltihop att ni redan hade nya lägenheten på gång. Nu blir det liksom gott att lämna den gamla för evigt.
Kramar kramar

Lippe sa...

Vad skönt att det går att rädda det mesta!! Jag sitter och funderar lite...du pratar ozon, alltså har ni en saneringsfirma inkopplad. Två gånger i mitt liv har jag råkat ut för situationer där jag behövt nyttja deras tjänster. Då kom de och plockade rubbet. Textilier, porslin.. you name it!! Fick tillbaka det i toppskick! Kan inte saneringsfirman ta hand om det och sedan lämna det på nya adressen?? Eller har du så bråttom att du ska/vill fixa själv? Men bär för fan nu inte ihjäl dig utan ta flyttfirman!
Kramar vännen!!

Kia sa...

Nu hade jag velat bo på Åland så jag kunde hjälpa till!!!!!
Klart ni ska ha flyttfirma! Ta hand om kropparna.

Ting sa...

Önskar också att jag bodde på Åland!