söndag 9 oktober 2011

Morgonens fråga:

"Hur länge har schack funnits? Alltså spelet".

Jag har just blivit väckt av telefonen, äldsta undrade om pojkvännen skulle få låna min bil och köra henne till dagens extrajobb. Av någon anledning hade jag den frågan på tungan, kanske drömt om det. Mannen fann sig ganska snabbt och hade som vanligt svar, han är bra på det. Visste ni att schack är jättegammalt, 500 eller 600 år e.kr. i Indien eller Persien, beroende på om du frågar en indier eller en perser.

Superfint väder idag, sol och blå himmel, men det har inte varit många grader i natt. Det var +2 när jag var upp i morse klockan sex. Nattfrost får vi vänta på då vi har vattnet så nära. På hösten håller den frosten borta ganska länge men på våren håller den kylan kvar så länge isen ligger som ett lock på havet. Trots kolsvart natt och sjärnklar himmel såg vi inga meteroitregn igår kväll, så just dom önskningarna uteblev.

Nu måste vi börja röja och packa ihop vårt liv här på stugan, eller åtminstone fundera på det....

6 kommentarer:

Pankis sa...

Har ingen aning om hur länge schack funnits, vet inte ens hur man spelar. ;)

Ha en fin söndag!

Chrissan sa...

Igår frågade min 6-åring varför vi inte har något schack hemma. Den lilla professorn brukar spela schack mot mormor när han är där. Men vad är det för fel på Finns i sjön?

Gafflan sa...

Schack? Ingen aing.
Här har vi också haft en kall natt men det blev aldrig lägre än 4,5 värmegrader. Nu är det 10,7 ute men folk har vinterjackor och vantar på.
Kram

Petra sa...

Schack matt, ingen aning!

Fröken Hulda sa...

Ingen aning här heller

Ute +8 och strålande sol

Jag sov till elva... försöker fortfarande vakna

Shamrock sa...

Jag trodde att schack var från tiden före Kristus men där ser man så gammalt var det alltså inte