söndag 20 november 2011

Ännu mera hjälp tack!

Det verkar vara därför jag bloggar nu för tiden, jag behöver er hjälp :-)

Idag ska jag hänga upp tavlor, runt 15 akvareller ska upp, och jag har "sparat" en hel väg där alla ska hänga tillsammans som en enda stor tavla, ni hajar va?  Ni vet, raka linjer uppe och på sidorna, gärna nere också, men sen hänger de "fritt" innanför den fyrkanten.

Men. Hur får jag dom att hänga från samma höjd uppifrån? De är olika stora, har metalltråden på olika höjd och jag har ungefär en fyraårings tålamod vad gäller sånt här. Tips, någon?

Annars kan jag tala om att Lippe nog hade rätt, gjort lite efterforskningar. Föregående föremål är en sockerpress. Förr fick man ju sockret i stora rör/bitar som kunde vara upp till 50 cm långa. Då högg man av en bit, lade den i "gropen" med hål och klämde ihop "tången" och fick lite finare socker. Fiffiga saker :-)

9 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

En arbetskamrat till mig ritade av alla tavlor på pappersbitar, la upp alla på golvet och mätte. Hängde sen upp dem. Dessa tavlor var av samma storlek så jag vet inte om det fungerar med olika stora tavlor, men det är ett tips iallafall.
Lycka till!!!

Lippe sa...

Aha! Det VAR en sockerpress!! Jag letade på nätet men jag hittade inget!
Vad tavlor gäller är jag totalt oduglig, mäter aldrig! Siktar med ena ögat och slår i en spik bara....
Kram

Susanne sa...

Det där med att hänga tavlor är inte riktigt min grej, men tror att BP kan ha en massa tips.
Kramen

Anna sa...

Jag gör som Lippe...siktar och spikar. Ibland blir det bra, lika ofta mindre bra och man får sikta in sig på nya hål :-) Lycka till!

Knasterfaster sa...

Det borde stå i en av alla dina inredningstidningar hur man gör när man sätter upp tavlor. Kan du sätta dig ned och bläddra igenom dem? Har för mig att man ska ha en avlång kartongbit med ett hål i men sedan minns jag inte mer.

Singelmamman sa...

En tavellist som du fäster de högst upp i. Men börja med att lägga alla på golvet som du vill ha dem. Korta eller förläng de trådar de har.

Snäckskalsdalen. sa...

Dessvärre kan jag inte komma med ett enda gott råd.

Det kan vara anledningen till att vi nästan inga tavelväggar har i huset och att det står ett mindre galleri på vinden.......jag fixar det inte och blir lite lätt smågalen om det inte blir som jag tänkt mig.

Tack och lov bor tålamodet personifierat i det här huset också, och det är en välsignelse när jag springer runt och gormar, skriker och gapar......

Och du som vet var jag sitter när jag sitter vid datorn vet också att längst bort, bakom matsalsbordet hänger en stor tung tavla och varenda j-a dag är den sned......men jag har inga tvångstankar så den får vara sned, men den blir snedare och snedare för varje dag och när den går in i dom små tallrikarna som hänger intill rättar jag till den och sen börjar allt på nytt igen......

Ska jag komma och hjälpa dig med dina tavlor? Fast jag tror vi hamnar på dårhuset båda två, då.

Kramar

Fru Gårman sa...

När vi hänger utställningar (hemma också) gör jag så här:Husbandet håller upp tavlan i luften med en spik just där mitten på tråden är, spänt ska det vara. Jag mäter avståndet från spiken till tavlans övre kant. Då vet jag hur mycket längre ner spiken ska vara på väggen från där tavlans övre kant ska vara. Fattar du hur jag menar? Svårt att förklara... Sidledes är det bara att mäta till mitten från tavlans sida. Då vet man exakt var det ska spikas på väggen. Förutsatt att man vet var övre kanten och sidan av tavlans ska vara. Nu krånglade jag till det ännu mer. hahaha

Shamrock sa...

Clas Ohlsson säljer ngn mojäng man kan använda när man hänger tavlor. Ett slags vattenpass som visare laserlinjer på väggen för att det ska bli rakt