lördag 26 november 2011

Lillajulafton!

Strålande sol från en ljusblå himmel och friska vindar!
Passar bra då vi börjar morgonen med att gå till torget och köpa hemlagad potatislåda till kvällens skinkmiddag, mums! Sen styr vi kosan ut på landet, till Marskogens Lamm och Karl Ers på lillajulmarknad. Där ska inhandlas lite delikatesser till helgen och så ska jag ta en titt på alla fina dörrkransar som jag tyvärr inte längre har nån ytterdörr att hänga dom på, men ögongodis är också ögongodis.

På Åland och i stora delar av Finland firar man Lillajul lördagen innan första advent. Finns det någon i Sverigelandet som har den traditionen?

10 kommentarer:

Anki sa...

Men vilken underbart charmig tradition!!

Ha en mysig lilljul! <3

VARM KRAM

Ellen sa...

Jag undrar nu mest; vart är jag mitt i lillajul?

Fröken Hulda sa...

Har jag inte hört talas om, men däremot är det lilljul dan före julafton hos en del.

Ezter sa...

Nej, men du har berättat :) Har du ingen ytterdörr? Hur kommer man in till er?

My Myself and I sa...

I skåne där jag är ifrån har vi lillejulafton 23/12.

Skicka mig din adress så kommer My på posten, den exklusiva förstautgåvan om inte är till salu! Andra utgåvan finns att köpa bl a på adlibris :) Kram!

stort och smått sa...

Har inte hört talas om den traditionen. Idag åker ljusstakar och stjärnor fram och upp i fönstren. Mysigt!

Snäckskalsdalen. sa...

Nej vi har inga sådana traditioner vad jag vet, men jag har en känsla av att det skiftar i vårt avlånga land.
Själv har jag inga traditioner alls i år för jag har nu önskat i hur många år som helst att åka till en timmerstuga i snön men det är ALDRIG nån som vill åka med så i år förhåller jag mig passiv till allt som har med julen att göra - visst låter det bittert.....julklappar till små barn har jag köpt, men därvid får det vara.
Har du fått mail av mig, vår uppkoppling har varit borta nåt dygn, och jag skrev till dig häromdagen eller när det var...
Ha det gott, krama alla och dig själv och pepparkaksdeg är äckligt gott, eller hur?!
Kramar

Anonym sa...

Lillajul är kvällen innan julafton hos oss. Då man tar sig en liten smörgås med en skinkbit på av den nyss färdiggriljerade skinkan, och om man så vill tar man också en liten julnubbe till. Och pustar ut i julstöket...

Mammy sa...

Har firat lilla jul många gånger då jag var yngre. Min mamma är från Finland så det var bara så. Mamma firade lilla jul igår med typsk finsk jul mat.
Jag däremot firar varken lilla eller stora jul.

KRAM

Singelmamman sa...

Nä, lillejul firar jag och tonåringarna den 23/12. Mysigt värre, men inte första advent. I år är nog första året jag gör något speciellt med den dagen. Normalt brukar jag hänga upp julsaker några dagar innan jul. Men i år ska i alla fall julstjärnorna upp imorgon. Kram