lördag 5 november 2011

På vift

Sovit min bästa natt sedan branden, hörde varken fräsande lågor eller kände röklukt som jag gjort nu i snart tre veckor, vilket var konstigt då brasan sprakade i spisen - men den skulle ju göra det.

Inatt plockade jag hur många fästingar som helst från mitt högra lår - i drömmen alltså - tröttnade på det och åkte till Paris. Där kom jag på att när jag var ung ville jag bo och jobba just i Paris, det var väl därför jag läste franska i skolan, så jag bestämde mig för att flytta dit. Började leta hus på landsbygden och hittade flera bekanta där. Bland annat en besserwisser som var lika beskäftig i drömmen som i verkliga livet, så i den trakten ville jag inte bo. Jag träffade också Fräsigt-Ellen som bodde i ett underbart hus där hon designade vackra klänningar. Jag hittade mitt hus och fick jobb som påkläderska åt January Jones (tror jag hon heter), ex Mrs Drake i Mad Men. Drömmen kan ha och göra med att Mannen pratat om resor igen, eller att jag funderar på ett annat jobb.

Drömmer ni om sådant som till en del har att göra med verkligheten?

8 kommentarer:

Anki sa...

Härligt när det händer grejer även på natten! :-)

Jag minns bara det sista jag drömde, och då stod jag i en skolbespisning och skrapade äckliga tallrikar!

KRAMAR!

Fröken Hulda sa...

Flera som drömt förstår jag. Vet inte vilket som är värst. Att bli uppsökt av en idiot eller plocka fästingar

Maria (Jag och de mina) sa...

Varje gång jag drömmer att jag vinner massa pengar HOPPAS jag att jag drömmer om verkligheten men så är det aldrig....

My Myself and I sa...

Va??? har det brunnit - vad har jag missat? Har dock läst om flytt och nakna män.

Kram!

My Myself and I sa...

Uppdaterat mig. Hua ..

stort och smått sa...

Jag drömmer ofta och mycket, ibland med inslag från verkliga livet - oftast inte.... (undrar hur jag är funtad ibland, med tanke på drömmarna...)

Singelmamman sa...

Jag drömmer vansinnigt mycket, jämt. Det är blandat från verkligheten och hitte-på. Som dina drömmar skulle jag tro ungefär. Intressant är det.

Fräsigt sa...

Älskade Fru Venus! Inte konstigt att jag är trött när jag bor i ett underbart hus i Frankrike OCH gör vackra klänningar OCH jobbar här hemma.
Hoppas du drömmer sanndrömmar. Sprakande eld-drömmar betackar vi oss för. Kram!!!