fredag 2 december 2011

Och varför går jag in i ungarnas rum?

Vi har flyttat, det är det väl inte många som har missat.
Äldsta har ett rum nu som är en fjärdedel av det hon hade tidigare. Tidigare var det enormt, nu är det normal-litet. Då hennes vägghyllor, pilasterhylla och vitriner inte kommit upp förrän i onsdags har hon levt kartongliv utan golvyta. Hon hade kartonger om man säger så.

Äldsta har begåvats med fem underbara gudföräldrar som tänkt framåt. Glas, keramik, porslin så som tallrikar och skålar har kommit som gåvor under de senaste tio åren. Lägg då till doppresenter och konfirmationsgåvor och oändligt med böcker. Böcker i massor. Detta har legat i både öppna  och fasttejpade lådor.

Vad gör då en sextonåring när hon kommer hem från skolan? Jo, hon kastar bokväskan och allt annat på lådor och kartonger. Med ömtåliga saker i. Ovanpå och i vissa fall under(?) dessa lådor lämnas.......obeskrivbara saker. Så kan jag inte ha det och tonåringen tycker att hon inte behöver "dom där grejerna"!

Jag kan inte leva med att sexton års fina, vackra, ömtåliga bra-att-ha-när-man-flyttar-hemifrån gåvor går sönder. Auroraglasen från Iittala. Keramiken med svarta kissor från Judys. Nej, jag packar upp och ställer in för säker förvaring. Hon kommer att vara glad över det en dag ännu. Sen att jag hittar en massa gegg i samma veva, det är en annan sak, och från och med nu är det bara hennes sak. Jag är klar och grejerna i säkert förvar. Därför.

10 kommentarer:

Maria sa...

Vilken snäll mamma du är!

Gafflan sa...

Jag hade också packat upp allt det fina. Hon kanske inte uppskattar det just nu men SEN när hon har eget hem kommer hon vara glad över alla fina saker.
Kram

Ezter sa...

Jag hade nog ställt lådorna säkert i källaren, för klart det ska sparas!!!

Singelmamman sa...

:-) Aha!

Livets vägar sa...

Jag skulle ställa i förrådet och ge dumpa det hos henne när hon flyttat hemifrån. Jag har en 20 årig som flyttat hemifrån, det är just då som hon började tänka på att hålla ordning och reda. Så, var inte orolig. Ordningen kommer! (Även om man vill att de ska vara ordningssamma även när de bor under ens tak.)
Önskar dig en trevlig helg!

Fru Venus sa...

HA HA HA HA, ställa ner i källaren....ha ha ha ha, herregud.....

Snäckskalsdalen. sa...

Hoppas hon verkligen vill ha det när hon flyttar hemifrån, det tror jag att hon gör för hon är ju din dotter och väluppfostrad, och inte gör som svägerskans ohängda äldsta dotter (inte the vet, hon är den yngre och superbra) skickar tillbaka förra årets julklapp via sin mor för att det inte passade in i hennes hem....vet du, att jag inte gormade allt jag hade på hjärtat då, det förstår jag fortfarande inte. Så i år slipper hon julklapp. Men det var ju inte det ditt inlägg handlade om. Klart jag förstår att du vill ta hand om det och det kommer hon att vara tacksam för senare. När hon får TID, det har man inte, tid, när man är i hennes ålder......Kramar denna nya dag.

p.s. såg hos Gafflan att det stundar party hos er, tänk om jag kommer, nä, skojar, men ta bilder, många bilder....d.s.

Mitt bästa jag sa...

PUH
skönt att du räddade
jag har oxå plockat undan i smyg - de vet inte sitt bästa - en dag kommer de tacka mig :)

Knasterfaster sa...

Tack för förtydligandet. Hoppas att hon städar och gör fint i sitt rum till jul. KRAM

Åsa Hellberg sa...

Vilken tur att hon har en mamma som har koll.
Jag var (är emellanåt fortfarande) lika slarvig och det var nog tur att jag inte hade något porslin i närheten:)