söndag 1 januari 2012

2011

Nu kan man prata om det gamla året, det gamla året som på några sekunder blev 365 dagar gammalt år och gav oss 365 helt nya dagar. Bra. Förra året var mest skit. Mycket sjukdomar, annat elände, brand och olyckor. Jag tänkte att jag skulle fokusera på lite positiva saker istället, för det hände mycket kul under förra året.

Januari började med en Singelmamma som gjorde snöänglar på nyårsnatten under full snöstorm. Snö till förbannelse var det under hela månaden. Ett vansinnigt roligt kuksvansparty hann vi med hos nämnda Singelmamma också. En underbar helg i Budapest tillsammans med Mannen avslutade månaden. Annars var det ganska mycket choklad och vin.

I februari hade vi enorma isar vilket resulterade i att en träff med Singelmamman fick bli på en färja som inte kom någonstans. Jösses vad vin det gick åt. Mannen blev med stuga - egen stuga. Hallelujamoment. Annars var det ganska mycket choklad och vin.

I mars började vi jobba med stugan som var inbäddad i enorma mängder snö. Jag tror jag fick en arselbedövning också. Var på teaterresa till Stockholm med mina arbetskamrater - och gissa vem som kom med oss? Just det, Singelmamman :-) Annars var det ganska mycket choklad och vin.

I april hade jag tre veckor semester som jag tillbringade med att måla. Måla tak, måla väggar, måla tak, måla fönster och måla tak. Ett helvetesarbete, men vad fint det blev! Singelmamman tillbringade påsken hos oss och vi njöt av solsken vid båthusen, och framför allt, öppet vatten. Annars blev det ganska mycket choklad och vin. Eller om det var vin och choklad.

I maj blev stugan äntligen färdig efter arbete dag som natt. Bloggträff i Stockholm på Flyt tillsammans med många härliga bloggkvinnor. I samma veva var Mannen och jag på en rundtur i Stockholms skärgård och på kvällen på en konsert med Cat Stevens. En av årets höjdpunkter. En annan av årets höjdpunkter var när jag mötte upp ett gäng bloggvänner från Västkusten + Singelmamman:


Ingen kan väl ha missat att Finland vann hockey-VM! Jag påminde dom bara nere i hamnen, i fall att ;-) Annars var den helgen......vansinnig. Vansinnigt rolig, vansinniga mängder bubbel och skratt, vansinnigt underbara vänner! Maj var toppen helt enkelt! Annars var det vansinniga mängder vin och choklad.

Singelmamman på bloggfest vid venusberget

I juni firade vi två födelsedagar och flyttade ut till stugan. Jag vet inte om jag eller kissorna var gladast. Första doppet i havet tog jag i början på juni och efter det alla dagar. Singelmamman firade midsommar hos oss och äldsta åkte till England. Spännande skrämmande. Arslet och båda armarna gav upp och jag tillbringade all ledig tid på venusberget eller i havet. Malla med familj var på efterlängtat besök liksom Fru Gårman med Husband. Annars var det mest vin, choklad och mat. Och vin.

I juli var det många bloggvänner på besök, venusbergt lockade. Tant Grön/Våga vara kärring, Knasterfaster med familj, Lippe och Fru Gårman förgyllde våra dagar. Fru Gårman och jag lärde Lippe bada finsk bastu, vi piskade upp henne ganska ordentligt lite lätt:


Vi hade också besök av ett holländskt par. En av höjdpunkterna var resan till bästkusten tillsammans med Singelmamman. Där träffade vi Snäckskalsdalens Agneta med omgivning, Gafflan med familj, snygg-Monica och herr C, och Sus med Gulle-Hjärtat. Sanslösa dagar. Sanslöst med god mat. Fest i dagarna tre med underbara människor och sanslösa mängder vin. Glömmer aldrig. Dessutom hade vi det mest otroliga väder under hela juli, åtminstone hemma ;-) Vi hann med ett besök hos Madlar också, jätteroligt! Äldsta kom hem från England, tackgodegud. Annars var det mest mat, choklad och vin. Sa jag vin?

I augusti var Singelmamman på besök med sin familj och vi firade min födelsedag. Var? På venusberget vid havet, var annars? Sen fick jag efterlängtat besök av Shamrock, och även de dagarna tillbringade vi i och vid havet. Kapten Haddock med fru var på middagsbesök och jag fick mina efterlängtade arsel och armbedövningar. Annars låg jag här alla dagar:


Sista dagarna i augusti började jag jobba, annars var det mest vin och choklad.

I september var vi på skördefest och tillbringade helgerna på stugan. Annars gjorde jag inte så mycket. Kanske lite vin och choklad!?

I oktober var vi på ännu ett kuksvansparty hos Singelmamman och sen bröt helvetet lös. Äldsta fyllde år, mina lungor kollapsade och vi panikflyttade. Mollamaja, Knasterfaster och Shamrock tillsammans med Tina (Tinas stuga) hjälpte mig att tömma vinden och det firade vi sen på kvällen på, eller i, Mariebad. I oktober badade jag sista gången i havet. Jag tror det blev ganska mycket vin och choklad också.

November var mest kaos, choklad nog, men inte så mycket vin.

December var hektisk. Jättekul inflyttningsfest, flyttjobb, rusta jul och operation av Totsie. Två Sverigeresor där jag hade nöjet att träffa Singelmamman och Fru Gårman med Husband. En Helsingforstrip med tillhörande arselbedövning som resulterade i två veckor "ledigt" vilket var tur då lunginflammationen kom som ett brev på posten. Annars fick jag annat mycket trevligt på posten under december. Det gamla året avslutades på stugan och det nya påbörjades där, tillsammans med lite vin och choklad.

Tack alla nämna och onämnda, men inte glömda, som på ett eller annat sätt förgyllt skitåret 2011. Nu kan det väl bara bli bättre?16 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Jag har inga nyårslöften som vanligt men en av mina önskningar är att du fortsätter blogga så jag i stort sett varje dag får chansen att dra rejält på smilbanden. Älskar dina inlägg!

Gott Nytt

Snäckskalsdalen. sa...

Tack själv! Ett fint år.

Sus sa...

Gott Nytt!!

Bella sa...

Gott nytt år!

Ezter sa...

Mina nyårslöfte funkar aldrig :( Men det är mycket man vill!. Fortsätta läsa här och hos alla andra såklart :)Ni ser ut att ha haft det mysigt!

Helena m. 4 sa...

Det blir så bra 2012 så att du får en extra dag till - här i Sverige har vi skottår i alla fall...
;-)

Singelmamman sa...

God fortsättning på det nya 2012! Och jag som tycker att vi setts för lite.. :-)

Gafflan sa...

God fortsättning på 2012!
Kram

Göran sa...

Hej på dej och tack för den utförliga årskrönikan. Jag har slarvat med att läsa bloggar den senaste tiden, men tack vare din förträffliga resumé fick jag ju ditt år i ett nötskal. Det var trevligt.
God fortsättning på dej :-)

Tack för dina goa kommentarer på min misskötta blogg!

Shamrock sa...

Gillar Singelmammans sexiga outfit med vita strumpor och foppatofflor

moster mallas blogg sa...

Önskar dig/er god fortsättning på det nya året med mycket kärlek.

Kärlek......

Ting sa...

Gott Nytt År Venus!
Det här året är ditt!

Realisten sa...

Jag undrar en sak: Åt du någon choklad och drack du något vin under 2011?

Märta sa...

Choklad och vin kan trösta en de mest bedrövliga dagar - men de är även bra när man vill fira de mest härliga dagar; En triljon (eller åtminstone 366) sådana önskar jag dig 2012!! *kramen*

Helena sa...

Vilket år! Jag blev andfådd bara av att läsa om det! :)
Men hur var det nu, fick du nåt vin och choklad??

Malla sa...

underbart!