tisdag 31 januari 2012

Bok 1 - utdrag ur kap 1

"Till mina 165 centimeter väger jag alltså nästan hundra kilo. Eller drygt nittio kilo, det låter lite bättre. Fast nittio eller hundra kilo spelar inte så stor roll när jag ser mig i spegeln. Framifrån är helt okej. Eller okej och okej, men aningen bättre än i profil. Enligt spegeln är jag bredare i profil än vad jag är framifrån – det är tydligen inte bara vågen det är fel på i det här huset – och det ser ut som om jag är i fjortonde månaden, och brösten vilar på magen. Brösten vilar på magen! Magen står alltså ut mer än mina bröst? Och då har jag inte direkt några vändstekta ägg till bröst, utan en ganska trevlig C-kupa. Trevliga bröst, modell C-kupa, om jag har BH:n på mig alltså. Annars vilar brösten på magen. Fy fan!

Egentligen är det ganska konstigt. Jag tror att det måste vara något allvarligt fel på min kropp. Jag har hyggliga ben, och rumpa som en tolvåring. Kanske lite att ta i, men något ditåt i alla fall. Hyfsade bröst – om de är i säkert förvar i en BH – lite grövre överarmar, och sen då denna mage. Den ser faktiskt ut som en deg på jäsning inför Kanelbullens dag som skall firas med kommunens sjuhundra anställda! Varför sitter skiten mitt på? Jag försöker klämma lite av fläsket ner mot låren och rumpan, och lite upp mot brösten, men det resulterar inte i någon förbättring. Inte vad jag kan se just nu i alla fall. Kanske kommer det senare?"

14 kommentarer:

Madeleine sa...

Underbart!!
Keep goin´!
Vill läsa mera mera...
Kram

Singelmamman sa...

:-D
Tänk när jag får hela boken i min ägo, då stänger jag av telefonen och datorn. Häller upp ett glas gott vin och lägger några av de godaste bitarna choklad på ett fat bredvid mig och så lägger jag mig i soffan och bara njuter av läsningen!


Så, skriv snabbt och skriv klart nu!
KRAM!

Åsa Hellberg sa...

:)

Märta sa...

Mera! Jag vill ha mer, mycket mer! :D

Gafflan sa...

MER!

Fru Gårman sa...

Vill läsa hela, nu! :)

Ezter sa...

Vill läsa mer! Skynda!

Himmelska pannkakor/Maud sa...

Fortsatt lycka till med skrivandet, jag vill också läsa mer!!

Snäckskalsdalen. sa...

Du är för rolig du!
Men hade det suttit på häcken och låren hade du inte varit det minsta gladare över det. Du har en väldigt spänstig kropp, det vet du, du är fast och fin (ja, så mycket har jag inte tafsat på dig, men jag ser det ju), det finns INGENTING som dallrar på dig och bara det är en gåva. Du har inga bilringar som syns heller. Men lite mindre mage hade vi kunnat ha både du och jag.
Jag speglar mig inte, jag. Jag blir lätt förtretad över mig själv då.
KRamar

Elle sa...

Skynda dig nu! Jag vill också läsa hela boken!!
Och krya på dig!
Kram!

Shamrock sa...

Det börjar bra

Marianne sa...

Suverän början på boken...jag läser väldigt gärna fortsättningen!
ps. Om du visste vad jag känner mig kroppsligt besläktad när du beskriver dig själv *Ler*

Helena sa...

Vill läsa mer!!! Skynda dig och skriv!!! :)

Chrissan sa...

Är det mig du skriver om? Fast jag har 90 G.;)