tisdag 31 januari 2012

Bok 1 - utdrag ur kap 1/2

   ”Varför har du din morsas underkläder på dig?” frågar Kenny från dörröppningen och ser konfunderad ut. Han anar inte att han just har blivit förvisad till bäddsoffan i gästrummet fram till jul, och att han ska vara jävligt glad över att han överhuvudtaget får leva.
”Jag har väl för satan mina egna underkläder på mig”, fräser jag och kommer plötsligt ihåg varför jag alltid vill vara färdigklädd innan Kenny får se mig när vi ska gå ut och jag ska vara finklädd. Underkläderna som jag måste ha på mig för att kläderna ska sitta någorlunda är inte direkt något som får en man att tänka på Kama Sutra, utan tydligen på sin svärmor.

”Se för fan till att skaffa hit en garderob så att mina kläder inte blir förstörda av ångan!”
Jag ser på Kennys min att han skulle vilja fråga något om ångan, men Kenny, i sin tur, ser på mig att det är bäst att inte säga något överhuvudtaget. Han suckar, vänder sig om och går ner igen.

Morsans underkläder? Vilket snack! Även om det inte är något från Victoria’s Secret så inte är det några kärringkläder! Att det sedan står Generous, XLNT eller Big is Beautiful på det mesta är väl en helt annan sak än ”kärringkläder”? Jag går fram till byrålådan och tittar på de trosor och strumpbyxor jag köpt senast: Control Top, Max Shape, Bodyform, Body Slim och Open Toe. Open Toe ... supertunna strumpbyxor att ha när man går i skyhöga sandaletter. Jag antar att mina tår skulle sticka ut som små prinskorvar mellan remmarna i mina sandaletter. Kan tår gå upp i vikt?

Jag väljer att förtränga mina funderingar, för innerst inne vet jag att allt det här är ”klämma ihop fläsket-kläder”. Men de är i alla fall inte morsans!
Jag drar på mig mitt Nalle Puh-nattlinne, som jag sparat från min första graviditet, och går ner i köket. En balja te och digestivekex med ost skulle sitta bra. Men sedan måste jag börja planera hur jag ska lösa det här. Fast jag börjar imorgon. Idag är det för sent."


9 kommentarer:

Viktnedgangsomfunkar sa...

Hahaha, fy fan!
Jag skrattar Varje gång jag kikar in här...ganska ofta igenkännande ;)

Zandra sa...

Alltså jag vill ha din bok nu!!!

Malla sa...

:D:D

Ezter sa...

Fortsätt skriva så vi får läsa mer!

Sus sa...

Lite utav en självbiografi..?? Mera!

Ellen sa...

G-E-N-I

Helena m. 4 sa...

Det 2 var mycket mer levande (hade ett levande flyt och ett lättare "skapa-bilder-i-huvudet"-språk) än del 1...
Bravo fru Venus !

Gina sa...

Hahaha! Vill också läsa mera men känn ingen stress. F-n vad bra :-)

moster mallas blogg sa...

Fortsätt, jag har blivit så nyfiken vill läsa mer.....

Kärlek....