tisdag 24 januari 2012

HJÄLP!!

Prinsen, halva kungariket, två ungar, en kattjävel och fem par skor till den som kan lära mig skriva med alla fingrar! Okey, kanske två par skor och åtta fingrar? Pliiiis! Skrivmaskinslektionerna i skolan 1977 satte inte sina spår någonstans, åtminstone inte i fingrarna. Min pekfingervals är visserligen snabb men jag måste se på tangenterna när jag skriver och det tar tid......... Snälla, nån?

15 kommentarer:

Gafflan sa...

Sorry men jag kommer heller inte ihåg något från kontorskunskapen och maskinskrivningen.

Tant Grön sa...

Kom hit så ska jag hjälpa dig. Minns inte fingersättningen helt men lyckas i alla fall skriva med båda händerna och med flera fingrar.

Lippe sa...

Jag har lite kvar men inte så mycket så att jag kan skriva med blicken på skärmen. Jag skulle kunna skicka över min gamla lärarinna i maskinskrivning till dig (om hon lever).
Hon satte ett skydd över tangenterna och så slog hon med linjalen i bänken om man skrev fel. Hon seglade upp bakom och sneglade på det man lyckats få ner på pappret och var hon inte nöjd drog hon ut det samtidigt som hon suckade ljudligt, kastade pappret och blängde surt på en!
Då skärper man till sig kan jag säga!!
Under tiden: fortsätt att skriva!!
Kramen ♥

Lena sa...

Jag önskar också att jag kunde använda fler fingrar och dessutom slippa titta ned på tangentbordet när jag skriver. Jag ser mig själv som ett hopplöst fall och får helt enkelt leva med det...

Singelmamman sa...

Nu är oddsen såna att jag säger ja till uppdraget. Jag kan lära dig. Det vet du, jag kan sova och skriva i sömnen. Behöver inte se vare sig tangenter eller skärm.
Jag tar båda ungarna, kattjäveln om jag får tre par skor. Och lite champagne. Deal?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ezter sa...

Jag kör med pekfingervalsen...

Jörgen Pettersson sa...

Ledsen att behöva förstöra partyt men ingen människa behöver skriva med fler än två fingrar. Det råder tvärtom en risk att orden här i världen helt enkelt tar slut om alla börjar skriva så snabbt och så mycket! :-) Själv använder jag bara två förutom vid festliga tillfällen då jag släpper in en tredje spelare också. (Fast det blir rörigt då...)

Nica sa...

Skriver fort som en iller utan att titta. Tar gärna Tootsie, skor bryr jag mig inte om :) men champagne måste jag ha. Vi kan väl bytas av Singel å jag? Hon slurpar bubbel när jag lär ut å vice versa?

Ellen sa...

Jag kan lära dig. Lektioner i utbyte mot att du tar hand om ett vrak (jag).

September sa...

Du kanske kan träna här?
http://www.kunskapsstjarnan.se/tangenttraning.php

Fast då får väl inte JAG någon belöning... ;-)

Lycka till!

Gina sa...

Hmmm, har jobbat som sekreterare i många, många år men den rätta fingersättningen kan jag inte. Får upp en jäkla hastighet iallafall.

Rätta fingersättningen är:

vänster hand: asdf
höger hand: jklö

men som sagt, jag tillämpar inte den metoden.

Fru Gårman sa...

Jag använder 4 fingrar, nästan bara tre. Det går ganska snabbt.

Madlar sa...

Du kan inte vara sämre än Carl Bildt. Han använder ett finger o han har väl skrivit mil efter mil av texter. Självklart fixar du boken med taskig fingersättning o en bokstav i taget <3

Småländskan sa...

Nej, nej, nej, du behöver inte kunna "riktig fingersättning", det går lika snabbt ändå! Jag vet, jag skriver med (mest) fyra fingrar och det funkar.
Jaja, det skulle kanske gå snabbare om jag kunde höja blicken från tangentbordet, men vadå?
Jag gick "skrivmaskinskolan", den med skärmen över tangentbordet, då fick jag MVG. Efter det började jag jobba på tidning, då glömde jag allt sånt. Men jag var "känd för" att vara länets snabbaste skrivmaskinstjej/kvinna, det var gott betyg nog.
Så vad är problemet?
Skriv på oavsett med hur många fingrar!
Kram Venus