onsdag 25 januari 2012

Läs den!

Hittade en bok på bibban förra veckan, en bok av en finsk författare, Anna-Leena Härkönen (Norstedts).


Jag måste erkänna att jag är dålig på att läsa finska författare men jag tog den här direkt då hennes namn fick en liten klocka att ringa. och visst, denna skådespelare/författare har ett flertal böcker bakom sig som alla fått bra recensioner.

Boken "nej tack" handlar om kärlek utan sex och sex utan kärlek, om Heli, 40+, som älskar sin man och vill älska men han vill hellre sitta framför datorn i joggingbyxor och spela krigsspel. Hennes frustation, hans motvilja och till slut hennes lösning på det hela får dig att nicka igenkännande, skratta och gråta med henne, beundra(?) hennes galenskaper och ruska på huvudet åt hans reaktioner. Boken är rolig på ett lite konstigt sätt och jag kunde inte sluta läsa. Läs den du också.

3 kommentarer:

Ellen sa...

Kanske jag borde känner jag. Inte för att jag är +40 men jag närmar mig...

Men det känns som jag läst något innan från henne...eller så fabulerar jag.

Kramas.

Ulrika sa...

Har aldrig hört talas om författaren men ska försöka läsa den när jag läst ut som jag tänker läsa före.

Skriva med alla fingrarna. Det trodde jag du gjorde så mycket som du skriver.
Min maskinskrivning i skolan sitter som berget. Jag skriver med alla fingrarna och fort, ofta för fort för att skriva rätt. Måste sudda ofta. Men det går fort det med.

Det finns ju program där du kan träna att skriva med alla fingrarna, googla så hittar du säkert ett fint program att träna efter.

Kramkram♥

Knasterfaster sa...

Den fanns inte som pocket och jag har bestämt att jag måste snåla mera.