söndag 29 januari 2012

Trams eller livsviktiga funderingar och svar

Har fått frågan varför jag äter pepparkaksdeg (och annat gott) i duschen?
Varför inte liksom. Jag älskar att duscha, jag älskar att äta godsaker, varför inte göra det samtidigt? Ni vet väl att kvinnor kan göra fler saker samtidigt? När det goda är uppätet borstar jag tänderna medan balsamet i håret verkar och när jag skrubbat ansiktet med potatishandsken och fina Biothermsmörjan skurar jag av kranen med samma handske innan jag sköljer av den. Vi har en finfin kran och blandare i duschen, helt rynkfri.

Äldsta dottern, 16+, informerade mig innan helgen att hennes pojkvän, 19+, som har ett litet hus, undrade om de skulle flytta ihop i sommar? Jag blev ledsen.

Nu har jag funderat och funderat och torkat en och annan tår. Guldlock är klok för sina 16+ år, mycket "äldre" och som sagt, klok. Nu spelar mina tankar flipperspel i hjärnan, oändligt ledsen om hon flyttar hemifrån så tidigt, men samtidigt funderar jag på att vi sen skulle ha ett extra rum till gäst och skrivarrum!? Bäd mama, väry bäd mama. Typ. Eller?

Jag har inte skrivit ett ord sen i onsdags. Jobb, Helsingforsresa, festplanering och sen fest har tagit all tid. Idag har jag mest kurerat mig och samlat krafter inför nästa arbetsvecka. Och läst. Läst mail jag fått av folk som läst ett antal kapitel ur min pågående bok. Jag läser dem om och om igen då de får mig att le stort, hjärtat blir varmt och magen mindre sugenhungrig. Dom är så snälla. Mer än snälla. Tror att jag ska bli nästa stora sammanbrottgenombrott. Jätterara är dom, och helt orealistiska, men det är fint just när jag läser deras omdömen.

Nu ska jag duscha och sen se om jag kan få ikull Mannen, har varit lite magert den här veckan om jag får säga vad jag tycker. (igår berättade han att han tycker det är lite pinsamt när kissorna sitter och tittar på så idag ska jag låsa in kräken kissorna i badrummet.)

15 kommentarer:

Madeleine sa...

Du e så rolig. Äta i duschen?? Jag fattar ingenting, men när du förklarar, så verkar det fasen logsikt... :D

Guldlock ska nog klara sig fint. Hon har en klok mor.

Kram!!

Snäckskalsdalen. sa...

Kul att kalaset blev bra och gott, det såg kul och gott ut!
Och jösses vilka dojjor, det är annat än såna jag jämt har i skogen. Man borde kanske piffa till sig lite....
Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? Du behöver inte svara för jag vet och det har egentligen inte med saken att göra.
Hoppas det blir en lugn och fin vecka!
Kramarna stora

Ezter sa...

Jag förstår din känsla för Guldlocks ev. förestående flytt. Själv var jag 15 när jag flyttade ihop med barnens barn... Dock inget jag sen önskade dem. Men det är så olika från person till person! Det går säkert jättebra och hon har ju frågat dig och det i god tid! Var glad för det!

Malla sa...

Guldlock kommer klara sig bra och har väl ändå rätt nära "hem" sen? :)

Tycker din duschprocedur är smart.

Och klart boken/böckerna kommer bli bestsellers! Sen är det bra att ta några dagars paus emellanåt, då blir det bara ännu bättre!

Shamrock sa...

jag älskar mackor, men det är svårt att äta i duschen. För att inte säga äckligt att äta i duschen eftersom de blir så blöta och slafsiga

Kia sa...

Du är fantastisk!!!
Jag tror att vi är många som gör flera saker samtidigt men få som skulle medge det. Det där med att städa samtidgigt som man sköter hygienen vet jag många som gör, på olika vis.
Jag gillar inte pepparkaksdeg så mycket men det finns ju annat - till exempel apelsin. Jag har akdrig ätit i duschen och känner att jag därmed missat något bra.

Vad det gäller döttrar så tror jag att det är svårt att vara redo innan de är tjugo. Eller tjugotvå. Fast ibland tycker jag att det kan räcka med femton ;)

malinns sa...

Jag förstår vad du menar med att du blir ledsen då ditt barn flyttar hemifrån. Själv har jag tre döttrar och haft två döttrar som flyttat pga studier på annan ort då de slutat nian. De har kommit tillbaka men nu har ena dottern flyttat igen och nu då jag vet att det är för gott så är det bara att klippa navelsträngen och gå vidare. Vi gjorde ett kombinerat kontor/gästrum + skrivvarrum av hennes plats i huset men det gör en inte oss till dåliga föräldrar. Det är ju så livet går...............

Knasterfaster sa...

Hur gammal du var när du flyttade hemifrån har inte med saken att göra. Hur långt hemifrån flyttade du? Det har inte heller med saken att göra. Jag bara undrar.
Guldlock ska väl vidare sedan efter gymnasiet? Bo inackorderad eller i en egen lite lägenhet långt hemifrån? Det är "bara" två år kvar tills dess. Kanske du kan se den här lilla flytten som en litet prov på hur de kommer att gå då. Sedan undrar jag förstås hur de rent ekonomiskt skall klara av att bo för sig själva men det har säkert Guldlock svaret på.
Jag förstår mannen. Jag vill inte heller ha åskådare.

Snokis sa...

Pepparkuksdeg är asgott, fast jag vet inte om jag skulle vilja att den blev blöt.

Snokis sa...

Hoppsan, pepparkaksdeg menar jag förstås.

Knasterfaster sa...

Jag trodde hon menade pappakuk men den är är inte god när den är degig. Oooops!

Keiju sa...

vimeo.com/35404908 en underbar liten historia om människor och deras böcker <3 Tänkte direkt på dig Fru Venus när jag såg den

Kramar Keiju

Singelmamman sa...

Säger som både Knasterfaster och Snäckan. Och du vet ju själv vad du gjorde i den åldern. Mest undrar jag hur de ska ha råd. Och att hon förstår hur viktigt det är att fortsätta med sina studier. Äta i duschen skulle jag aldrig klara. Men jag tar ett glas champagne när jag badar.

envingad sa...

Åhh..ungar som flyttar hemifrån e tufft! Själv åkte jag på depression första gången..men jag lovar att det känns bättre sen :)
Ha en fin måndag

Anonym sa...

Jag dööööör av skratt!!! Du e´ så himla humor så jag får skrattkramper=bra magmuskelträning!!!!
Kramar från Pia