måndag 9 januari 2012

Varför är vissa saker så svåra när andra är så enkla?

Tänk dig en resa. En resa som är bokad och som du ser fram emot. Planerar, skriver listor, packar och läser på om resmålet. Kollar dagstemperaturer och antalet soltimmar. Lever dig in i det med pirr i magen och ett leende i mungipan. Härligt eller hur?

En resa du har framför dig. En positiv sak, där framme.

Sen finns det resor som har samma positiva effekt, när du kommit fram. Om du kommer fram. Men det gör du ju, för målet är viktigt. Och positivt. Eller?

Men förberedelserna. Och resan. Fy fan för resan. Viktminskningsresan. Finns det en tuffare och jobbigare resa? En tråkigare resa? En ensammare resa? Tips tack!


13 kommentarer:

Gafflan sa...

Jag har inga bra tips mer än att tänka framåt. Jag tror och hejar på dig. Du har allt att vinna och inget att förlora.
Stor Kram

Ann-Sofie sa...

Det enda bra tipset jag har, men det är jag också säker på: Låt det ta tid. Många små steg är bättre än få och stora kliv.

SusanLotus sa...

Jag fattar inte heller att det ska vara så jäkla svårt... :(

Suzan sa...

Du är inte ensam! Ta hjälp av andra, jag finns här tex! Kram!

Singelmamman sa...

Ja, att skriva om det, prata om det, och framförallt GÖRA RESAN, underlättar. Det går inte att göra resan bara genom planering och önskningar. Att hur tråkigt och jobbigt det än är, ta den där promenaden, och sen en till, och en till, och en till. Att ägna tiden till dig själv. Att säga till dig själv att den investering du gör är för ditt liv.
Ta över dotterns gymkort om inte hon kan gå, och strunta i om du känner dig "fel". Efter ett tag på gym så känner du dig inte fel.
Och se till att du har bra skor! Du som gillar skor, tänk att investera i ett par riktigt bra joggingskor/promenadskor. Det kommer att bli den absolut bästa investering du gjort på länge.
Om två veckor kommer jag över, jag räknar med minst tre rejäla promenader. Bara du och jag.
Sen säger jag som Suzan, ta hjälp av andra, även om vi inte ses kan vi stötta och jag kan ta en promenad med dig, på mitt håll! Ensam ska du inte behöva känna dig.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, vad jag har missat, bara för att jag varit lite frånvarande en enda dag......

Så vackert det var i Mariehamn med fint väder och lite snö!

Och vaför ska jag slå dig? Nu är jag så där borta igen......jag vill inte slå dig, men om det är nödvändigt så får jag väl göra det....fast bara lite!

Tror inte längre på dom där viktminskningsrsorna, tror mer på det här med Smörblommeprojektet. Jag tror det slår tillbaka med dom strikta och stränga metoderna, man (läs: jag) är för gammal att ändra på så där mycket.

Och gym tycker jag inte om, usch och fy. Ut i friska luften är bättre, fyller flera syften.

MEN - var och en måste göra det den tror på, annars går det på tok och tack och lov tycker vi inte alla samma!

Kramar från 2 mm snö!

Åsa Hellberg sa...

Fokusera på delmål istället för på slutet som gärna blir övermäktigt (= skit samma).

Ezter sa...

Du är inte ensam, men det är svårt, det är det! Jag håller just på att motivera en ensam promenad!

Lena sa...

Ja, fy farao för att gå ned i vikt. Jag lider med dig! :(

Fru Gårman sa...

Jag tänkte säga att jag inte ens orkar ta den där resan just nu och så råkar jag läsa singelmammans svar här. En lång promenad, hur tråkigt det än är. Hur svårt är det egentligen? inte ett dugg! Fan! SKA ta tag i det där!

Fru Gårman sa...

Jag vill ju va en giraff med hästansikte! (läs min blogg) :D

Ellen sa...

Jag är ju inte en bantande människa men jag tycker att du ska ha delmål. Och belöna dig längs vägen. Hejheja dig. Jätteheja dig.


KRAM

Sus sa...

Du kan! Och vi är här <3