måndag 6 februari 2012

Bok 1 - kap 5/2


”Mår du bra nu?” frågar Liz när jag kommer in på jobbet.
”Eeh ... visst! Mycket bättre.” I all den här bantningshysterin så har jag helt glömt bort att jag varit sjuk och hemma en dag.
”Hoppas att du inte smittar längre”, säger Liz medan hon rättar till sitt halsband i urringningen på sin blus.

Herregud vad hon är smal! Man ser nyckelbenen på henne och skymtar hennes BH i urringningen. Hon har inte mycket till bröst, säkert bara en A70. Kanske till och med en AA70. Jag flinar inombords och tänker att det ena ger det andra.

”Varför haltar du? Hade du inte magsjuka?” frågar Liz och ser misstänkssam ut.
Skavsåren gör så ont att jag inte kan gå ordentligt. ”När jag slutade kasta upp igår så tog jag en kort promenad för att få lite frisk luft”, drar jag till med. ”Jag fick skoskav av mina nya promenadskor.”

Jag hoppas att lögnen inte avspeglas i mitt ansikte. Jag kan inte nämna ordet joggingskor, för innan lunch vill i så fall alla veta vilket märke det är och varför jag köpt dem. Alla mina arbetskamrater är hälso- och motionsdårar. Utom jag och vår fastighetsskötare, underbara Olle.

Jag hinner bara hälsa på de andra på min avdelning och sätta mig ner, så ringer min telefon.
”Har du hittat gåstavarna?” frågar Lena.

Jo, jag har hittat dem och lämnat dem ute på trappan i hopp om att någon har stulit dem tills jag kommer hem. Jag ska skicka ett meddelande till Kenny att han inte under några omständigheter får ta in dem. Men det kan jag ju inte säga till Lena. Jag vill, men jag vågar inte.

”Jag visste inte att du tycker att jag blivit både tjock och tant!” säger jag.
”Äh, sluta nu”, svarar Lena. ”Jag har gått med stavar i flera år och det är toppen. Du har fått mina gamla, jag har köpt nya med vikter på.”

Jag måste se ut som en fisk på torra land. Lena med stavar? ”Går du med stavar?” frågar jag dumt. ”Du som är så smal!”

”Och varför tror du att jag är så smal?” frågar Lena mig med trött röst. ”Jag går med stavar alla dagar jag har morgonpasset, då går jag hem med dem. Alla kvällar efter kvällspasset går jag till badhuset och kör ett vattengympapass och några längder på det. Har jag tid så tar jag några pass på gymmet varje vecka också. Och jag går på ständig diet.”

Det snurrar i huvudet på mig. Mest funderar jag på gåstavarna."

4 kommentarer:

Lippe sa...

:) ♥

Shamrock sa...

allt det här ger mersmak

Viktnedgangsomfunkar sa...

Ja verkligen mersmak!
Vill som sagt ha boken med mig på semestern i sommar! :)

Snäckskalsdalen. sa...

Keep on!