torsdag 9 februari 2012

Bok 1 - kap 6/2

 ”Jag trodde nästan att du inte skulle komma”, säger Lena och fimpar sin cigarett. Jag säger ingenting utan följer efter henne in i badhuset. Vi betalar och svarar nekande på frågan om vi behöver hyra baddräkter. Jag tror inte att de hyr ut tvåmanstält i lycra.

Vi klär av oss och går ut till duscharna. Lena tar på sig en mörkblå baddräkt från Speedo, en riktig simmarmodell med kors i ryggen. Jag vänder ryggen till och börjar dra på mig min bikini
.
”Vad i helvete tar du på dig?” frågar Lena med viskande röst. Hon knuffar in mig i ett duschbås och spänner ögonen i mig. ”Vad är det där? Ska du gå ut i simhallen i det där?” väser hon fram.
”Det är ett av två alternativ”, svarar jag. ”Det eller så går jag ut näck!” Jag låter betydligt kaxigare än vad jag är, men jag tänker inte visa hur ledsen jag är. Lena suckar och gnider sig över pannan.

”Du måste bryta den här trenden med att använda Kennys kläder”, säger hon. ”Det enda positiva med det här är att du kommer att skrämma bort alla andra, så vi blir ensamma i simhallen. Kom nu, så sätter vi igång”, avslutar hon.

Jag går efter i Kennys kamouflagegröna badbyxor med ben – ingen ser i alla fall pälskanten runt grenen – och en svart BH med små röda djävlar på som jag köpt till Halloween första året jag var tillsammans med Kenny. Det var den BH:n som var mest täckande, om vi säger så. Jag tar ett djupt andetag och följer efter Lena. Jag ber till gud om ett strömavbrott. Eller bajs i bassängen. Snälla gud, någonting tack!

   ”Visst var det skönt”, säger Lena och sträcker på sig i bastun.
Jag kanske skulle använda ett annat ordval, men om man bortser från alla blickar och allt viskande mellan tonåringarna som var på simträning, så var det ganska okej. De fyra längder jag simmade, samtidigt som Lena simmade sina tio, var riktigt tråkiga. Dessutom fick jag ont i nacken då jag inte hade simglasögon, utan hela tiden stirrade upp i taket för att inte få vatten i ögonen.

Vattengympan däremot var riktigt kul. Speciellt efter det att jag slutat skämmas över att ha tömt nästan hela bassängen på vatten då jag skulle göra höga hopp. Annars var det en träningsform som jag inte blev helt utpumpad av. Det var faktiskt riktigt lätt, och roligt.

”Försök att göra det här ett par gånger i veckan så kommer du att märka en stor skillnad redan efter två veckor”, säger Lena. ”Jag kan komma med dig åtminstone en gång i veckan.”
Jag nickar och njuter av värmen i bastun. Jag känner också hungern gräva i magen.
”Men du”, säger Lena. ”Du måste skaffa dig en baddräkt. Du kan inte komma hit fler gånger i Kennys badbyxor och maskeradbehå.”
”Visst, jag fixar det redan imorgon”, säger jag och tänker: Vad fort hungern gick över när jag såg mig själv i den så kallade bikinin."

6 kommentarer:

Gafflan sa...

Nu har jag läst vartenda ett av dina bokinlägg och jag tycker det är så himla bra!! Skrattar högt! :D
Mer!!!

Ezter sa...

Precis så är det på badhuset! Nackspärr direkt för att man ska hålla huvudet över ytan!
Tror den här boken blir riktigt bra!

Shamrock sa...

mera

Lena sa...

Skitbra skrivet Venus!

Baronessan sa...

Ha, ha, haaaaa! :D Det blir väl en bilderbok va?

CamillaL sa...

Simma ÄR tråkigt, men "tvåmanstält i lycra" är underbart kul.... iaf teoretiskt!