fredag 3 februari 2012

Bok 1 - utdrag kap 4/1


   ”Vad gjorde du?” Lena höjer rösten samtidigt som hon spärrar upp ögonen och askar i diskhon istället för askkoppen jag har ställt vid spisen. Jag skruvar lite på mig för Lenas blick är rätt skrämmande.

”Jag ringde TV3 och förklarade att det hade översatt programmet fel. Måtten och vikterna var inte rätt översatta. De sa att de skulle kolla upp det.”  Jag sitter med armarna i kors över magen och stirrar stint på Lena som står och ruskar på huvudet under köksfläkten. ”Dom kan ju för sjutton inte hålla på och lura folk på det där sättet.  Någon måste säga ifrån och nu råkade det vara jag som gjorde det.”

”Du sa väl inte ditt riktiga namn?”, frågar Lena och ser bönfallande ut.
”Klart att jag gjorde! Jag har ingenting att skämmas för.” Ja, med undantag för min ladugårdsdörr till rumpa då.
”Herregud Anna, du är ta mig fan inte riktigt klok.”

Lena suckar och öppnar dörren till sopskåpet för att kasta bort sin fimp. I samma ögonblick som jag ser att hon stannar upp och stirrar ner i sophinken så kommer jag ihåg vad jag slängde bort tidigare i morse. Glassburken. Satan också!"

Senare:

”Vad är det som får dig att tro att det här är GI glass?” frågar Lena.
”Den innehåller ju kanel och nötter”, säger jag lite försiktigt. Det är inte läge för varken höga röster eller språngmarschen mot badrummet.
”Jaha du, så för att glassen med fyrtiotvå procent fett innehåller två procent nötter och kanel så tycker du att den är GI glass?” Lenas ton börjar bli ganska nedlåtande och jag börjar ilskna till igen.
”Jag har ju för fan läst i flera tidningar att kanel sätter igång förbränningen i kroppen och nötter har hälsosamt fett!”

Jag känner hur jag börjar bli röd i ansiktet av ilska och önskar att Lena skulle gå hem så att jag fick plocka fram min chokladkaka. Det verkar inte riktigt vara läge att göra det så länge den här magra draken är kvar i mitt kök.

”Anna, kanel med mat och frukt är jättebra. Det är också en näve nötter istället för glass eller godis, men inte som en mikroskopisk del i glass.”

Herregud vad petigt! Jag börjar ångra att jag alls blandade in Lena i det här. Jag skulle inte ha läst alla tidningar heller, då jag verkar ha missat allt det finstilta i texten. Hela skiten börjar faktiskt få mig att må ännu sämre. Precis som det alltid är när man ska banta. Jobbigt, tråkigt, smakar illa och i slutändan helt utan resultat."

7 kommentarer:

Ezter sa...

Inte utan att man känner igen sig i det stora hela... Fortsätt :)

Anonym sa...

Men allvarligt - har du BESTÄMT dig för att gå ned i vikt? Det är tyvärr(?) så enkelt som att äta mindre och nyttigt samt motionera. Det är bara att välja... / Hälsn. nybantad

Fru Venus sa...

Anonym: Eeh....du läser delar av kapitel ur en BOK som jag lägger ut här, precis som rubriken säger. HALLÅ!

Elle sa...

*fniss*
(min kommentar till ovan kommentarer)

Det förlag som inte trycker detta gör ett stort misstag!
Ha en skön helg och fortsätt att krya på dig1
Kram ♥

Ewa sa...

Hoppas att få tag på ett exemplar av din bok när den är klar. Älskar din humor! Kram Ewa

Singelmamman sa...

Hahaha! Gi-glass. Klart det är GI om glassen innehåller nötter.

Anonym kanske trodde att det stod dagbok. Själv håller jag helt och hållet med Ellen! Det vet du.

Shamrock sa...

Men hallå!!!! Jag vill inte ha små smakbitar ge mig hela boken! Jag vill läsa nu!