lördag 18 februari 2012

Fyratusen sjubiljoners artonmiljoners pengar,

eller 40 £ eller 27 € (det är vad jag egentligen har) till den som kan ge mig ett sådant tips eller handgripligen se till att jag slutar hosta och kan sova! Urdålig sömn i en vecka nu och de senaste fyra nätterna sitter jag upp och vrålhostar fram till 03.30 - 04.00 på natten/morgonen för att sen slumra till några minuter nu och då (av ren utmattning antar jag). Lär ska sova mellan 05.30 och 06.30 och sen vaknar jag av att jag är vrålhungrig!! (satans cortison, som nu är en sjudubbelkur...)Alltså, jag är trött, gnälligledsen och snart galet knäpp. Jag måste få sova annars vet jag inte vad jag gör :-( Någon? Tips tack, gärna nu eller i förrgår.

Nu ska jag laga mig en balja te, fyra mackor och kanske jag öppnar kvällens påse med chips, känns lite så.

17 kommentarer:

Madeleine sa...

Drick dig lite salongsberusad, ät, och gå och lägg dig. Borde funka...

Sv: Hahaha! Du är så rolig! Fast jag håller inte med. Men antingen älskar man honom, eller hatar.

KRAM1

Fröken Hulda sa...

Är det verkligen "bara" astmahosta eller har du fått förkylning igen? Tanten under mig (75 år) hostar så att tavlorna skakar här uppe men hon är inte förkyld, har inte lunginflammation eller KOL. Hon har astma och pratar om nån medicin (kanske inte för astman) som ger henne hostan from hell

Fru Venus sa...

Ja, det är tyvärr "bara" astma hosta och jag kan inte få nåt dämpande för då kommer inte slemmet upp utan åker ner i lungorna vilket betyder lunginflammation. Tror säkert tavlorna skakar, här skallrar ljuslyktorna mot fönstret....

Snäckskalsdalen. sa...

Men snälla nån, stackare. Jag fick ett råd att göra te på torkad timjan.....Tröttsamt. Det hjälper inte att palla upp en massa kuddar så du nästan sitter och sover? Storkramar

Fru Venus sa...

Tack vännen, jag sitter och "sover" i soffhörnet alla nätter...

Petra sa...

Sup dig aspackad så kanske du kan sova.
Stackare!!!

Ezter sa...

Nej, tyvärr har jag ingen kur! Skulle vara teer av olika slag för hostan, men jag vet inte om det hjälper. Jag vet iallafall hur det är att inte få sova och vara så utmattad av trötthet. Önskar av hela mitt hjärta att du får din välbehövliga sömn redan idag eller i natt! Kan de inte lägga in dig om det blir för hemskt? Så de verkligen ser hur dina nätter är?

Tantaluran sa...

Åk till A K U T E N

Anonym sa...

Håller med Tantaluran - iväg till doktorn nu!!

Fru Venus sa...

Dom tar in mig på måndag om det inte blivit bättre under helgen, hejda er lite vänner :-)

Singelmamman sa...

Fasonen så surt med hostan. Tur att du har en akut back up. Kram

Gina sa...

Har du fått Acetylcystein? Det hjälper till att få upp slemmet så att det inte ligger kvar och blir lunginflammation. Cortison blir man ju "speedad" av så jag förstår att du inte kan sova trots att du är trött. Kanske de kan skriva ut lite insomningstabletter under en kortare tid?! Hoppas att du snart piggnar på dig!

Johanna sa...

Usch, jag tycker så synd om dej och lider verkligen med dej! Andnigsproblem är nåt av det mest ångestframkallande man kan ha, fy för bövelen! Mitt första tips: ÄT! Hosta och andningsproblem är väldigt energikrävande, men kom ihåg att äta lite nyttigt oxo! (rödvin och choklad, men oxo lite vitaminer, haha! ) Tips 2: En redig stänkare konjak + kokhett vatten + socker, det är den bästa hostdrinken i universum! Späd inte ut konjaken för mycke så den blir svag, men du måste ha tillräckligt m. vatten så det blir hett! Socker i så det blir gott! DRICK!

Och krya på dej!

Johanna sa...

Ja förresten, köp hostmedicin Mucomyst på Apoteket, brustabletter! De löser upp slajmet bra, men ta dem inte precis till natten är ett tips utan tidigare på kvällen så du hinner få upp slemmet som löses upp!

Shamrock sa...

jag äter oxå chips idag

Knasterfaster sa...

Jag vet inte hur man somnar med hosta. Sömn utan hosta har jag bot på. I alla fall min egen. Jag brukar lägga mig med huvudet ner och fötterna upp - alltså vrida mig 180 grader - då somnar jag oftast om direkt. Jag brukar även strunta i att jag inte kan sova - då tänder jag lampan och tar fram en bok och läser - då brukar jag bli så trött efter en stund att jag somnar.

Helena sa...

Slår vad om att resten av familjen kan hosta upp lite mer pengar om det skulle behövas. De får väl inte heller sova så bra, stackarna. ;)