söndag 5 februari 2012

Jag vill att ni män svarar på följande fråga:

Tänk er att er kvinna bestämmer sig för att plocka ur och in de två stora kartonger med glas som står på balkongen, och har gjort sen i oktober. Kartongerna går inte att flytta i sin helhet då fukt gjort dem till kartonggegga, oflyttbara med andra ord.

Det är tio grader kallt, det blåser iskall småspik runt knutarna och kvinnan har varit förkyld i en vecka. Trots det går hon ut på balkongen iklädd sina röda vinterkängor och med hackande tänder.

Balkongdörren står på vid gavel, hela lägenheten blir utkyld och kvinnan bär in glasen ett och ett. Lägger glasen på bord och bänk som hon når till, resterande skjuter hon längre in i rummet, på parkettgolvet.

Hon nyser, frustar, stånkar och stönar. Ojar sig, pustar och huttrar. Två svarta djur kommer, nyfikna och vill leka med Iittalaglasen på golvet. Sent omsider är alla glas inne och kvinnan är blåfrusen och skitförbannad trött.

Skulle du som man:
  • Gå efter en varm tröja, det drar lite.
  • Be kvinnan gå in och ta emot glasen, du kan stå ute i kylan.
  • Höja ljudet på TV:n, jösses hur hon låter!
  • Erbjuda sin hjälp och säga att det går dubbelt fortare om man är två.
  • Passa på att gå och duscha när det är så mycket grejer i vägen.
  • Ligga kvar i soffan och se på en film på din lilla telefon!?
Jag bara undrar...

16 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

hoppsan, det låter som om någon ska sova på soffan i natt...

Jess sa...

Ja nu gäller det! Vilket svar kan vara rätt? ;)

Singelmamman sa...

Jösses så svårt att välja rätt, kan jag tänka...

Gafflan sa...

...å jag antar att han inte är så populär nu...

Elisabeth, innerst i veien sa...

Det aner meg at noen valgte feil...

Anonym sa...

I samma veva som damen börjar mä martyrskapet så skulle jag dra iväg för 1-2 Ale för att stå ut...Glasen kan stå ute till våren....

Mässkalle

Ezter sa...

Oj...ja, vilket svar som helst är ju fel, utom ett!

Knasterfaster sa...

Om jag var man så skulle jag anta att hon inte vill ha hjälp eftersom hon inte säger något om det. Jag skulle låta henne hållas med sitt. Ingen idé att fråga vad hon gör för då tycker hon att jag lägger mig i.

Lippe sa...

Antar att han får ligga kvar på soffan??

Mångmamma sa...

Ehe, eftersom jag inte är man, kommer jag naturligtvis att svara fel.
Däremot vet jag precis HUR min man skulle ha gjort!
Antagligen skulle jag ha varit lika grinig som du troligtvis är nu också!
Kram och ta på dig en varm tröja - efter den värmande duschen!
:)

Kapten Haddock sa...

Kuling i klyvaren, va ska man göra med en kvinna som börjar skramla med tomglas i tio graders kyla å kyler ut hela lägenheten gör hon, å förkyld e hon å argsint e hon... Nåja, de e bäst att låta henne hållas, annars blir det väl ett jävla liv.

Gro sa...

Jeg kjenner følelsen:-) Skitforbanna! Og alt skal inn , uansett hva som skjer. Kastet du stygge blikk i retning sofaen??

Snäckskalsdalen. sa...

Som kvinna skulle jag inte bära in glasen just nu, har dom stått där så länge hade jag låtit dom stå där ett tag till, kanske tills en god bloggvän kommer och hjälper till! T ex alltså!
Och hade det varit här hade jag som kvinna inte gjort det utan jag hade bett min man göra det och han hade gjort det. Not. Kanske inte just då, men sen, snart, strax, hade han faktiskt gjort det.
Men jag kommer i stället, eller nu är dom inne, jag kommer väl inte då utan nu går jag och lägger mig....
Nattinatti

Tant Grön sa...

Haha. Om jag var man skulle jag lyfta upp kvinnan i min famn, säga åt henne på skarpen att sluta plocka glas i smällkalla vintern och sedan skulle jag sätta henne i soffan med ett glas vin och massera hennes fötter. Synd att jag inte är man.

Anonym sa...

Säg ALDRIG emot en kvinna, vänta 5 minuter så gör hon det själv. Varför i allsin dar ska glasen in just nu när de ändå stått där ute sen i oktober???

Mary sa...

Hahaha!