tisdag 20 mars 2012

Nu vill jag veta vad ni tycker, och jag lägger ner om det bara är jag som tycker som, just jag!

I torsdags hade jag ett inlägg om min viktresa i snigelfart. Fick följande kommentar, anonymt så klart:
Radera
AnonymAnonym sa...
Vet du, jag trodde för ett tag att du var seriös med ditt försök att gå ner i vikt. Men efter att jag nu har följt din blogg ett tag börjar jag begripa att det är bara struntprat. I samma takt som du ordar om ditt motionerande osv så trycker du ju i dig mat, alkohol och godis.


Det brister lite i trovärdigheten. Vad är sanning, vad är påhitt och är alltihop bara ett hopkok med syftet att underhålla folk?


Nej, jag tackar för mig men önskar dig lycka till med din viktresa, för om bilderna du visat av dig själv är sanna behöver du verkligen tappa många kilon om du tänker överleva din femtiårsdag.


***Carro

Nej, jag tar inte åt mig, suckar lite trött bara. Och "tre stjärnor Carro", kanske du ska ta till dig av Märthas kommentar!

Hur seriös jag är, det är upp till var och en att själva bedöma. Jag vet, och de vänner, både här och IRL, som betyder något, de vet också.  Du har följt bloggen "ett tag", men det är bara drygt två veckor sedan jag ordade om mitt tränande första gången!?

Vad vet du, och andra anonyma, om hur jag äter, förlåt, trycker i mig? Du är så ute och cyklar och i konstant nerförsbacke. Jag är jätteglad att du tackar för dig, och hoppas att du verkligen gör det också. Jag är också ganska säker på att jag överlever min femtioårsdag (jo, femtio stavas med "o", men det vet du säkert), oavsett hur jag ser ut, om det inte händer något oförutsett.

Tänk, jag trodde att motion och mat i rätt mängder var det säkraste och bästa sättet att få lite kondis och gå ner i vikt? Inte att helt avstå från allt som sätter guldkant på tillvaron. Att kunna äta och dricka av allt men inte alltid, jag trodde det var grejen. Jag tycker att jag gör det ganska bra för tillfället, men läs inte det, jag är ju inte trovärdig.

Ikväll ska jag i alla fall äta tisdagsmiddag med vin och vänner. Toast Skagen, utan den dyra fina rommen som är så god, men det duger åt oss. Helstekt fläskfilé med nån sorts potatis (som jag inte äter), svampsås, grönt och sallad. Efter det en varm Brietårta med smör, nötter och honung. Och vin, vi ska dricka vin. Jag dricker säkert två glas, bara så att ni vet.

En annan sak som jag tänkt på. Hänger lite ihop med ovanstående.

Ibland, eller ganska ofta, läser jag om sådant jag inte gillar i just det inlägget. Men jag väljer att backa, klicka bort mig och hälsa på hos nån annan. Man behöver inte alltid dela med sig av sin åsikt och börja käbbla. Alla har rätt till sin åsikt och också uttrycka den om de vill. Och jag, om jag inte gillar det, jag går oftast undan. Kan kommentera nån annan gång istället. Vi kan inte alla vara lika.

Ibland säger jag vad jag tycker, om det är en viktig sak. Men jag lämnar aldrig en kommentar som eventuellt sårar någon eller gör personen ledsen, då låter jag bli. Hamnar jag på ett ställe där det ofta är inlägg som strider med vad jag tycker, då lägger jag ner den helt och hållet. Så enkelt är det, eller?

Vad gäller kritik, jag tål kritik, oh ja, det gör jag. Kritik vad gäller saker på mitt jobb om jag felat, kritik om jag skrivit nån krasst till min uppdragsgivare, kritik om någon känner sig illa behandlad av mig eller något liknande. Men kritik av okända, som dessutom har mage att kalla mig "kära vän", kritik mot hur jag är som person, hur jag ser ut eller hur jag klär mig eller vad jag äter, det tänker jag ta mig fan inte ta!

Så, vad den här harangen egentligen handlar om, gillar ni inte mig, bloggen eller det jag skriver, håll er borta! Så jävla enkelt är det.

56 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig jag... :o)

Sus sa...

Jahapp, så var det dags här också då,
Kul.

Där borta sitter en bitter liten person som förmodligen är missnöjd med sig själv.

Jag har slutat läsa en massa bloggar eftersom jag inte gillar budskapet i dem.

Det kan även ***Carro (sääääkert) också göra.

LillaTuss sa...

Självklart är det nån stackare som lever ett trist liv och därför måste ge sig på andra. Jag har hört att man kan dö av tristess.

Jag gör som du om jag hamnar i ett för mig ointressant inlägg... backar och lämnar sidan tyst och stillsamt!!

Lena sa...

Håller med de föregående talarna!

Man behöver inte läsa bloggarna om man inte gillar innehållet i dem.
Jag följer din blogg även om jag är dålig på att kommentera!

och det är väl du och ingen annan som bestämmer över din kropp och det är svårt att gå ner i vikt när man kommit upp i vår ålder:)

Ha en bra dag och njut av middagen!!


kramar

bloggtant sa...

Ja du, konstigr folk finns det alltid. Bry dig inte!

Håller på med samma resa som du vad det gäller vikten och har inte tagit bort något ut kosten, bara minskat ner på vissa delar.
Men jag kör viktväktarna eftersom lchf gav mig min första och förhoppningsvis ända depression. Och innan någon protesterar, deprission är ganska vanligt förekommande vid lchf-kost, tyvärr för jag gick ner en massa kilon

Jizzes så här mycket har jag nog aldrig skrivit på en kommentar;)

Unknown sa...

Vad trött man blir på sådant! Jag lever efter mottot; "Kan du inte säga något snällt, så behöver du inte säga något alls!" Visst att man kan ha olika åsikter om saker och ting men att gå till personangrepp, det är verkligen att gå för långt!

Och sälvklart måste man sätta guldkant på tillvaror, överviktig eller ej, vi har bara det här livet och det måste vi ta hand om och njuta av!

AKF sa...

Bra sagt!
Lycka till med din viktresa, jag är imponerad, och fortätt att skriva på ditt härliga sätt.
AKF

Ezter sa...

Instämmer!

Anonym sa...

Det är ju som du säger din viktresa och inte den där Carros alltså ska hon skita i hur du gör ditt och sköta sitt. Var och en gör som de vill det är mitt motto. Och för vilken gång i ordningen måste jag bara få säga att folk inte fattar att det som skrivs i en blogg aldrig är hela bilden av en person och varför reta upp sig på någon annan nä gå vidare och läs hos dem som tycker precis som du Carro så slipper du galla i munnen!

Gafflan sa...

Precis! Gillar man inte en blogg så är det bara till att klicka sig därifrån.
JAG TYCKER ATT DU ÄR UNDERBAR!
Kram

Singelmamman sa...

Du resonerar helt rätt. Du ska kunna äta av allt men inte alltid. Så gör jag, och det går förbaskat bra. Vad som inte syns i bloggen är ju allt emellan det där ena eller tandra glaset vin. För vem vill läsa om det evighetsjobb som kallas liv och är tämligen likadant dag efter dag om vi inte sätter vår egen guldkantad på det. Antingen med ord eller med en händelse. Fortsätt du med din viktresa, du har ju redan fått kvitto på att det lönar sig.

Lotusblommans vardag sa...

Du har helt rätt i att du ska strunta helt i den typen av kommentarer.

Personen heter förmodligen inte alls Carro och sliter nog som ett djur för att räkna varje grams kroppsvikt och kan inte slappna av en sekund... Och känner någon form av hat mot runda för att hon själv varit tjock och inte alls tyckt om sig själv då. Självhat alltså. Tror jag. Men jag är bara amatörpsykolog! ;)

Har man inget snällt att skriva kan man vara tyst tycker jag. Det är en helt ennan sak med mycket nära privata vänner. Då kan man ju säga lite mer kritiska saker. Men att medvetet såra och förnedra folk på nätet är mycket lågt.

Kram och ha en jättefin dag och fortsätt njut av livet och dina nya motionsvanor. :)

Malla sa...

Jag håller med dig i vartenda ord!
Och jag ger dig 1000 stjärnor i himlen för att du börjat träna och klart som fan man ska dricka vin och äta gott ändå!
KRAMEN

Anonym sa...

Bra skrivet och jag håller med!
Jag gillar dig och tycker du är grym som tar tag i träning utan att ge upp njutningen i livet. Precis så ska man leva, DU är ett föredöme!

Mammahäxan sa...

1. Att kritisera okända förstår jag mig inte på. Förstår mig inte riktigt på att kritisera de man känner heller, om det inte är Maken..
2. Tyvärr är det väl så att sättet du skriver på, personligt och roligt lockar många läsare som älskar det du skriver men eftersom du är personlig anser vissa felnavlade människor att de har rätt att lägga sig i ditt liv. Strunta i tråkmånsarna och skriv för oss som vill läsa och skratta.

Anonym sa...

Jag har bestämt mig fru Venus!!!!! Du inspirerar mig till att göra något åt min kalaskula!!!!! Alltid lika trevligt att läsa din blogg..

Mässkalle

Helena m. 4 sa...

Motionen och konditionen är det viktigaste, det är viktigt att få hjärtat att slå bra och lungorna att orka andas, om du bli av med kilon i samma sväng så är det jättebra (och framförallt motiverande att fortsätta) men det är helt upp till dig hur du vill göra. Jag tror det är viktigt att behålla lite av det goda runt omkring sig eftersom man inte blir motiverad av en grå vardag, visst det kanske skulle gå aningens fortare, men njaaa, jag är skeptisk...
Dock fungerar jag så att om jag vet hur mycket en bit/ett glas av något är omvandlat i kilokalorier (dvs. detsamma som man förbränner på gymmet i tid) så värderar jag njutningen olika - och ibland (men absolut inte alltid) skippar jag den eftersom det inte är gott nog/värt att svettas bort nästa gång ;-)
Du är jätteduktig som börjat träna (och fortsatt) istället för att ge upp (eller aldrig ens börjat) eftersom "det ändå är för svårt att förändra sig".
Bravo och hejja dig !

Anonym sa...

Jag tycker såhär: Det är hur svårt som helst att gå ner i vikt. Det är hur svårt som helst att ändra på vanor. Själv är jag ca 20 kg överviktig. Jag slutade röka när jag var gravid för första gången och det gjorde jag med en bra anledning.
Jag har alltid varit chokladoman, åt en chokladkaka om dan och ibland andra sötsaker. Jag kunde inte sluta trots ALLA försök så jag förstår dig.
När jag fick cancerbesked och lärde mig om att socker är nr. 1 fiende eftersom cancer gillar socker så har jag bara då lyckats utesluta allt som jag bör undvika, inkl. choklad och andra sötsaker. Jag har lärt mig att dricka te utan socker och om jag mumsar i mig choklad nån gång så är det väldigt väldigt sällan.

Nu hoppas jag att du är och förblir frisk så klart! Jag vet att du kämpar att gå ner i vikt. Det är inte lätt! Och det är ännu svårare ju äldre vi blir.
Jag önskar dig all lycka och all hälsa och hoppas du fortsätter med träningen.
Styrkekram!

Helena sa...

Jag tycker du har en toppenblogg och hoppas du fortsätter skriva och vara dig själv precis som förut. Tycker inte man ska skriva kommentarer som kan såra, då är det bättre att klicka sig vidare.


Kramar

Åsa Hellberg sa...

Jag håller med dig, förstås.
Och hejar på!!!

Anonym sa...

Heja fru V du är bara bäst!

Märta sa...

Bra där! <3

Jag har och kommer aldrig förstå mig på människor som måste tuta ut sina småsinta och nedtryckande åsikter. Konkreta tips och råd är finemang att få - idiotiska kommentarer not so much.

Att ibland unna sig både ett glas vin, en rejäl chokladbit och god mat är oftast det som får en viktminskningsresa att fungera. Det är ju inte en kort period man "bantar" utan det är en livslång omställning av kosten som ska till för oss som har rejält att ta av.

Glöm aldrig att du är underbar och älskad av alla (utom möjligtvis Carro då - men henne skiter vi i, va?)

*KRAMKRAMKRAM*

Dehäreja sa...

ÄH, kör vidare du bara Fru Venus! Du är så bra, precis som du är, bloggen är din och du skriver om/vad/hur du vill om dig själv såklart!!!!!

Fine....Den som inte gillar det du skriver... ge fan i att läsa och kommmentera då!!!!

Stor varm kram!

Unknown sa...

Fortsätt att leva livet på ditt vis, livet ska ju vara kul också. Håller med dig om att gillar man inte det som är skrivet kan man lätt ta sig därifrån. Jag gillar din skrift mycket, så mig blir du inte av med:)

Anonym sa...

U rule; PUNKT!!!!!:)

Kram Eva I Övik

Viktnedgangsomfunkar sa...

Som sagt, Helt rätt!
Anonyma idioter orkar vi inte med, dom är inte ens värda ett eget inlägg! :)
Kramar

Fru Gårman sa...

Märta sa det så bra. Du är underbar och älskad av alla! :D Till och med av ***Carro. Det är DET som stör henne. I prommis! :D
Puss! ♥

desperat hemmafru sa...

Ser ute i högermarginalen att du varit JÄTTEDUKTIG!!! Jag vet hur jobbigt det är att kämpa med vikten och hur fördomsfulla människor kan vara. Det är ju "bara" att bestämma sig. Jo för fan. Lätt som en plätt... NOT. Är det någon som på fullaste allvar tror att folk jobbar på att bli tjocka??? Att vara tjock är den yttersta förnedringen i vårt samhälle idag. Och det är jävligt svårt att dölja. Nu hejar jag lite extra på dig. Vi kämpar ju båda två med onödiga kilon, samtidigt som vi faktiskt vill känna och njuta av vardagslyxen. :-)

Unknown sa...

Man har rätt att tycka vad man vill...tack och lov för det...och man väljer även om man vill hänga här hos dig eller avstå. Detta är nog tyvärr en lite ledsen, bitter person som på nå´t sätt mår bra av spy lite galla. Med vänlighet kommer man absolut längst. Känner man nån gång för att gorma och vara smådjävlig, är ett bra tips att ta lite djupa andetag och fundra på vad man själv vinner på att strö salt. Ha en skön dag och en toppen-tisdag-kväll med mycket go´ mat. Kram

Lippe sa...

Hon verkar vara borta eftersom hon inte kommenterat!? Skönt!! Precis som du skriver så struntar jag i att kommentera hellre än att skriva taskiga eller fördömmande saker. En del bloggar följer man ett tag och sedan slutar man eftersom man inte gillar det man läser.
Och så finns det ju de bloggar och bloggare man känner att man inte kan vara utan ♥

Vero sa...

*klappar händerna*

Mammy sa...

Du avgör själv hur du ska leva!!! :)
Du är jätte duktig som börjat träna, fortsätt med det!
Skit i vad andra tycker, speciellt Carro (eller vad hon nu hette?).
Lägg din energi på alla positiva inlägg du får istället.
OCH VIN MÅSTE VI FÅ!! ;)

Paradiset Kaos sa...

Skit i de där människorna som skriver sånt de tror att de vet för bloggen är din och i den får du skriva vad du vill. Är det någon som inte accepterar detta så är det ju bara att låta bli att läsa just den här bloggen. Jag läser ganska många bloggar och inte håller jag alltid med det de skriver och en del har jag faktiskt sluta läsa pga av att deras innehåll passar inte mig. Men de måste ju iallafall få fortsätta blogga för sin egen skull.
Ha en fortsatt skön tisdag och njut av din middag ikväll!!!

Småländskan sa...

Håller med ovanstående på alla punkter!
Träna i din egen takt, ät och drick gott och ha det helt underbart!!!!
Massor av kramar

thejeanettishway sa...

jag har en BIG DAD som hoppar fram nån gång då och då och som jag tror helst skulle vilja se mig död.
carro-tjejen är nog bara avundsjuk.
brukar vara där det hänger upp sig.
kram från tjock tant i dalsland//

Ellen sa...

Still adore you. /Ellen

CamillaL sa...

Oj, jag oroas av folks brist på vett och etikett på nätet! Tror inte att varken Carro eller ngn annan slänger ur sig gliringar till okända de möter på stan... småbarn gör ju det ibland!

Nej, fortsätt att underhålla oss med dina underfundigheter!
Skål tamme fan!

AprilSus sa...

Bra där! Det finns ett litet kryss som man kan klicka på om man inte gillar det man läser. Jag gillar det jag läser här även om jag kanske inte lämnar så många avtryck efter mig.

Fortsätt bara vara du!
Kramis! <3

Nica sa...

Finaste vackraste vänligaste Venus. Jag hoppas verkligen att du kan SKITA i de dumma kommentarerna - och ta åt dig all värme och kärlek som vi andra ger dig.
Och jag undrar också en sak. Har människan läst dina utdrag ur boken och trott att det var ditt liv/vardagsblogg?? Jag. Blir. Så. Trött.
Why??
Så. Trött.Blir.Jag.
Skickar dig en extrastor pöss på pannan. Och nåt annat kommer också flygande i veckan hoppas jag.

September sa...

Du har (såklart) helt rätt, gillar man inte så drar man. Det finns ju huuuur många bloggar som helst.

Jag stannar! Var så säker.
Jag gillar dig helt och totalt och du har din givna plats i min favoritlista.

Gina sa...

Många kloka har redan skrivit det jag tänkte skriva till dig. Försök att inte bry dig om dumma kommentarer. Om dom hade lite förstånd och självinsikt skulle dom veta att det är en direkt koppling till deras själsliga mående som gör att dom måste skriva dumma och elaka kommentarer.

Ewa sa...

Heja fru Venus. Bara fortsätt kämpa på med viktresan. Läser och inspireras av din blogg. Kram Ewa

Birthe sa...

Håller med du där :)

Shamrock sa...

En viktresa är en viktresa även om den går i snigelfart. Och du har ju sagt att det är snigelfart som gäller så vad gnäller hon om?

Knasterfaster sa...

Jag håller med dig. Om jag var du så skulle jag sk**a i de anonyma kommentarerna. Radera dem bara.

Anonym sa...

Ja det är väl konstigt....va är det för fel på folk...jag bloggar också och får även jag heldumma kommentarer som FAKTISKT sårar mig!! Försöker att inte ta åt mig, men det är svårt... varför hänga och läsa om man inte gillar det man läser...FY PÅ DOM SOM FÖRSTÖR FÖR OSS SOM ÄR SERIÖSA!! Att läsa är väl fortfarande frivilligt, eller?!
Kram Annika

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, jaa, jaaaa, jag hänger väl kvar här då trots att du tydligen har så många fel och brister.

Bullshit.

Vi vill vara vänliga och snälla mot varandra och vill vi diskutera något som vi inte förstår oss på så finns det så himla många sätt att säga det på, men behöver inte vara oförskämd, då blir det inte så trevligt på vår jord.

Du vet vad jag tycker och I love you PRECIS som du är!

Kramar
Agneta i Snäckskalsdalen

Gro sa...

Stå på, fruen! Både med gym og kampen mot kiloene! Skriv det du vil, det er din blogg - og vi andre er glade for at du skriver som du vil! Det er derfor vi er her og leser!
Masse klemmer fra meg.

Eva in Athens, Greece sa...

Det är precis så det är! Om de inte gillar det du skriver är det väl bara att dra..?
Dessutom måste de missat att din teknik faktiskt funkar - 4 kg MINUS!!!
Bra jobbat Fru venus och vi håller med dig som du ser, så det är bara att fortsätta bloggandet!
(Och förresten, vet du vad, har hört att negativa kommentarer bara är positivt för en blogg - det höjer intresset! Hehe, hade de kanske inte tänkt sig...?)
Ha en fin kväll!
♥♥♥

Anonym sa...

Jag tycker du skall sätta en riktigt färggrann och fin fjäder i din hatt, brösta upp dig rejält och gå rak i ryggen :) Du är superduktig och din nya tillvaro kommer ge dig finfin belöning!!

Du bloggar mkt underhållande om vardagliga saker, du har gjort min dag bättre många gånger, bättre för att jag fått skratta åt din underbara humor!

Fortsätt med det och ett stort lycka till och du, skit i bloggtrollen, tyvärr finns dom lite här och där!!

Tantaluran sa...

***Carro har inga egna kompisar att leka med - det är därför hon sparkar på andra.

Kram

Susanne sa...

Det är konstigt att folk orkar reta upp sig så på saker. Det är som du säger skit i o läsa om du inte gillar det du läser. Jag tycker du är rolig o underfundig o bjuder på dig själv på ett fantastiskt sätt.

Unknown sa...

Två saker,
först, har inte den här kommentaren drabbat dig tidigare, om ditt skrivande. Det lät ungefär likadant.
Du kan helt strunta i henne.
å för det andra. Alla som är överviktiga bantar "hela tiden". Viktresan går upp ibland och ner ibland. Det är själva grejen med övervikt. Att vi tjockisar faktiskt har svårt att klara av den där resan. Så en blogg som skrivs av någon lite rund kommer alltid med jämna mellanrum att handla om träning, mat och vikt.
Å vi är JÄTTEJÄTTE MÅNGA som verkligen älskar att läsa din blogg.

Malde sa...

En hälsning till ***Carro och andra torrbollar är att en tjockis som tränar är friskare och sundare än en spinkis som inte tränar. Sådetså! Och Fru Venus, du är smalare än vad jag är.

Kramar till dig

Annica sa...

Bra där!! Ord och inga visor! =)

Vi är alla olika (tack och lov), i grund och botten handlar det ändå om respekt. Tyvärr verkar vissa sakna den insikten...

FV: -Go, go, go!

=)

Nina sa...

Jag blir nog anonym med eftersom jag inte vet hur man gör för få namnet synas o aldrig kommenterat förr. Men jag brukar titta in hos di lite då och då för att du verkar vara en sån go och skön typ. Ta inte åt dig av det elaka. Kram Nina