torsdag 12 april 2012

Jorå, jag lever,

elaka kärringar förgås inte så lätt.

Har problem med att sitta, stora problem. Lite jobbigt att stå och läsa eller skriva. Ligga ner funkar inte heller så bra, blir lite taskig vinkel på alltihop.

Smärtan nu är det värsta jag varit med om vad gäller min SI-led. Förutom att den krupit uppåt på ryggen och ner i låren har den även hittat nya vägar. Till framsidan och ställen där jag trodde man hade värk endast när man föder barn. Jag kan säga att första smärtilet just där var en obehaglig överraskning. Måsta ge upp jobbet igår morse och ta mig hem. Sen att vänstra armen/armbågen brinner av värk gör inte det hela lättare.

Ni är gulliga som gett så många krya-kommentarer. Ska förklara för er, jag får denna bedövning tre gånger i året, april, aug och dec. Man får inte ge den oftare och det är mycket svårt, i princip omöjligt att tidigarelägga den om den släpper lite för tidigt. Dels för tiden som måste gå mellan sprutorna, men också för att min läkare är mycket upptagen. Han är en erkänd smärtläkare och föreläser och lär upp andra runt hela världen. Nästa tid får jag redan på tisdag när jag åker hem, och det är nästan omöjligt att byta den.

Nu ska jag lägga mig ner med Harlan Coben igen, skönt att han håller mig sällskap. Läser hos er korta stunder och har lite koll på vad ni gör ;-)

17 kommentarer:

Ezter sa...

Då är det inte så bra att tidigarelägga heller ju...Vinner bara på det för stunden för troligast blir det ännu längre smärtperiod innan nästa spruta då! Kan man bara få tre om året, så kan man ju inte göra mycket åt "glappet"! För din skull hoppas jag tiden går fort till den 17 var det väl?
Håller tummarna att du står ut och finner någon sorts lindring på eländet!

Renée sa...

Nervsmärta har jag ju så jag vet nästan hur du har det... Fy fan vad jobbigt. Man vill ju bara dö... Åt inte jag de tabletter som jag äter så hade jag lätt tagit mitt liv, det sa jag även till min doktor. Nervsmärta är det jävligaste man kan ha...
Hoppas din doktor fixar till dig med sitt trollspö (visst kan det kännas så ibland?)så du kan hoppa upp och slå röven i taket av glädje!
Många kramar!

Ting sa...

Men hoppas du kryar på dig lite snart.
KRAM!

Viktnedgangsomfunkar sa...

Krya krya!
Skickar en rumpkram :)

Dehäreja sa...

Den där smärtan och behandlingen verkar jävligt jobbig din stackare!

Smärtstillande kramar till dig!

Ullis sa...

Hoppas det går fort till nästa vecka! Att ha ont är inte kul!
Vad har du gjort för att få så ont? Olycka? Förslitningar?
Tack för en rolig blogg, jag kollar dig flera gånger varje dag :)
Mvh
Ullis

Solsippan sa...

Fy faen vad jobbigt för dig! Hoppas ändå att tiden rinner iväg så snabbt som möjligt tills du får din spruta. Sen kan du kanske röva runt som vanligt efter det?
Kramar!

Realisten sa...

Krya, krya! Och en stor kram till dig!

Helena sa...

Jag är inte det minsta avundsjuk på dig just nu. :/
Men du borde se till att få lite roliga piller utskrivna så du kan stå ut i de här glappen som blir mellan bedövningarna. :)
Kram på dig!! <3

Gina sa...

Usch, stackare! Har man pratat botoxbehandling med dig? Har en granne som får det insprutat med jämna mellanrum i en arm. Jag kan ju vara helt ute och cykla men vill bara nämna det för dig. Bra att du har en erkänt duktig smärtläkare.

Snigel sa...

Gosa ner dig med Harlan Coben i soffan/sängen, du! Han räcker nog till för oss båda två!

Jag håller på med... Alltså, jag har glömt vad boken heter, men den är spännande! Och jag diskar jättebra med den i öronen.

Nica sa...

Du vet att jag tänker på dig. Hårt. Alltid. Och fy faaan för att ha ständig värk - det blir till slut mer mentalt än fysisk på nåt konstigt sätt.
Håller i dig - tills det är dags.
Kram

Baronessan sa...

Det gör ont här också, men det börjar ge sig. Skitrygg! Krya :)

Ulrika sa...

Hej! Har inte kommenterat tidigare, bara läst.... Gillar din blogg väldigt mycket.
Jag har också problem med SI-lederna, mina är inflammerade (är överrörlig och har troligen psoriasisartrit och konstaterad Fibromyalgi). Jag får kortisoninjektioner direkt i leden när det blir för jävligt, har "bara" 2,5 vecka att vänta till sprutorna och håller på att bli galen av värken! Om du går hos en smärtläkare har han ju koll på vad du behöver, men jag ville tipsa för jag vet hur jävligt det är. Hoppas det vänder och du mår bättre och tack för en väldigt bra blogg.

Fru Venus sa...

Tack Ulrika, det var roligt att läsa att du gillar det du läser :-) Jag vet hur lång 2,5 vecka kan vara, tack och lov har jag bara fem dagar kvar. Kram

Malla sa...

jag läser jag med! alltså bok! me här med :)
hoppas du mår bättre snart, kram på dig!

Malde sa...

Kramar i massor <3