måndag 16 april 2012

Vad är det för fel på gardiner?

Allt som oftast läser man inlägg där folk inte bytt bort julgardinerna till påsk, men det gör inget, dom kan hänga till midsommar, eller nästa år. Det verkar också som om 99 % av alla läsare just där gärna skulle trycka på "gilla" knappen om det fanns nån.

Tycker verkligen alla så eller är den lilla(?) majoritet som tycker annorlunda tyst?

Är det bara jag som gillar gardiner, eller alla textilier, och tycker om att byta den ena böljande färgen till den andra? Som blir glad av att förnya hemmet med enkla medel och njuter av färgerna som gör rummet nytt, just då. Som smeker vackra tyger i butiken och ser framför mig hur det skulle se ut där eller kanske där. Som blir glad och varm i magen av vackra tyger och färger.

Är det bara jag? Just nu är jag våldsamt förälskad i två tyger från Pentik (Hej bästa bästisen S), tror det ska bli ett sängöverkast till blivande gästrummet och gardiner till köket.

I alla fulla fall. Här är matrummet (jag vill gärna kalla det "matsalen"...) under vår och höst:


Okey, kanske inte världens bästa bild, men, rutigt silke i gult, orange och rött :-)


Nu, skira längder i vitt, vitt, gult och svagt orange. Ljust men ändå färg.

Finns det någon som är lagd åt samma håll som jag? Och nu pratar jag alltså inte vin ;-)

14 kommentarer:

Shamrock sa...

jag hatar gardiner... Nej riktigt så illa är det inte, det ser trevligt och bebott ut. Men det är liksom inte min grej

Dehäreja sa...

Du har ju alltid så fint där hemma hos dig! Det har jag sett på alla dina bilder.
Jag tycker nog egentligen om att byta gardiner, men gör det inte speciellt ofta... men det beror ju mycket på min mentala ohälsa, vilket är himla trist.
Men just IDAG har jag faktiskt "fixat till" i ett av rummen och känner mig vansinnigt stolt över mig själv ;)

Osloskånskan sa...

Hrm.....har haft samma uppe i över 10 år, men dom bara älskar jag!

Knasterfaster sa...

Nja, jag tycker inte att gardiner är så speciellt roliga. Jag har svårt att "få till det". Jag är väldigt nöjd med mina nya gardiner i köket! De var både billiga, snygga och färdigsydda!

Allt mellan Himmel och Potatisåker sa...

Nope.
Jag är inte lagd så.

:D

Kram!

Gafflan sa...

Jag gillar gardiner egentligen. Jag gillar bara inte att jag har så in i helvete många fönster att byta gardiner i.
Kram

Ezter sa...

Jag tycker om gardiner, men trivs med de jag har. Så länge de är snygga i min smak, så hänger de med! De jag har nu hängde med från förra huset, syddes bara om för att passa ;)

Gro sa...

Jeg har kastet gardinene:-) Har persienne for solskjerming og mørke gardiner på soverommet. -og trives med det!

Eva in Athens, Greece sa...

Hoppsan, vad förvånad jag blev nu, både av inlägget och kommentarerna. Jag trodde att alla i Sverige bytte gardiner flera gånger per år, åtminstone i köket och vardagsrummet. Det konstiga med mig är att jag, trots att jag älskar tyger och tycker om att sy, inte byter gardiner ofta. Här i grekland är det inte vanligt, så det är väl dels att jag inte känner något krav på mig att göra det, dels även att jag har svårt att hitta det exakt rätta tyget! Önskar jag vore som dig, fru Venus, och min mamma, och många, många fler! Det är ju en så härlig känsla när man bytt gardiner!
☼☼☼

desperat hemmafru sa...

Finns tyvärr inte några gardinstänger i huset vi hyr nu. Fönstren är vackra utan gardiner, men jag sakar det ändå. Gardiner gör ett hem varmt och välkomnande. Utan gardiner ser det gärna lite sterilt ut. Fast det är ju en stil många verkar ha fastnat för. Men vänta bara tills trenden vänder. Då kommer "gardinhatarna" plötsligt att ändra inställning. Var så säker!:-)

Singelmamman sa...

Känner nog som de flesta här har kommenterat. Det är väldigt fint hos dig! Men jag känner inte för att byta ofta hos mig själv. MEN, om någon annan böt skulle jag inte protestera, så länge det är gardiner som jag gillar. Men i vardagsrummet här hemma kommer det nog aldrig upp några gardiner, fast jag vet exakt vad du menar.

Madlar sa...

Med åldern har lathet o ointresse tagit över mitt estetiska sinne. Blommorna i fönstren o gardinuppsättningar har blivit allt färre. Kör numera den "enkla" stilen ;)

Baronessan sa...

Är det verkligen så? Att folk inte byter gardiner? Jag byter ofta och gärna, men jag köper inte så vansinnigt mycket nytt utan flyttar om de jag har och fixar till på olika sätt, men byter det gör jag.
Huvudsaken är att färgen stämmer för jag är helt färgstörd.

Mångmamma sa...

Nja, jag gillar spetsgardiner.
Älskar att fynda handvirkade gamla på loppis.
Barnens rum är mer färgglada och i Annexet har jag en riktigt gammal silkesduk med långa fransar som gardin i det ena fönstret och en gammal fyndad väggbonad i det andra!
Gillar nog mest att inte köpa färdiga lösningar, utan fippla själv!