onsdag 20 juni 2012

Dumt huvud får kroppen lida. Typ.

I april förra året fick jag värk i vänster arm, armbåge och ovansidan på underarmen. Skitsamma, käkade litemycket piller, hade sommar och en liten tanke hos min arseldoktor i Helsinki.

När det så blev dags för Helsinki i augusti frågade jag doktorn om jag inte kunde få lite av bedövningen i armen också? Jomenvisst, sa han. Det gav han även i december och april i år. Och jag fortsatte att jobba på, dona på stugan, flytta, träna, kånka och bära. Men för fyra veckor sen sa det stopp, och för två veckor sen gick jag till läkare första gången, tänkte fuska lite igen för att få hjälp.

Var till läkare igår igen. Sjukskriven ett antal veckor, direktvärkande smärtmedicin, fysioterapi femton (?) gånger till att börja med, blodprover och röntgen imorgon för att kolla att det inte gått helt överstyr.

Jag har så kallad tennisarm pga överansträngning och förslitning. Inflammationen har spridit sig från armbågen ända ner till handleden. För att jag inte tog tag i det för fjorton månader sedan utan diagnostiserade mig själv och fortsatte, bedövad, som om ingenting hade hänt. Inte bra. Inte alls bra. Det sa Karl-Bertil Jonssons lillebror flera gånger igår. Han ifrågasatte också min husgud i Helsinki som bara bedövade på utan att ta reda på varför jag hade ont. Nu har det gått för långt. Väldigt mycket för långt. Vila, vila, vila och fysioterapi är det som gäller nu. Och böner om att jag inte förstört min arm för gott.

Så, från en korkskalle till er andra. Gå till läkare, ta reda på varför ni har ont och få rätt hjälp, inte tillfällig bedövning eller annan hjälp som gör dig smärtfri för stunden. Lek inte doktor för dig själv, det slår tillbaka, hårt.

Slutgnällt.

18 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, du milde, jag har missat födelsedagarna - kan man få komma med gratulationer i efterskott till Blåöga och Mannen? I så fall vill jag gärna göra det.
och göra din övningar. Det lustiga är väl att väldigt, väldigt få tennisspelare får tennisarm......faktiskt lär det vara så.

Ta vara på dig, om du läser bok, håll den med rätt arm.

Kramar

Knasterfaster sa...

TA DET LUGNT NU! Du är inte dum i huvudet men det är tydligen jag för jag fattar inte varför du gör som du gör. VILA! Nu får Mannen laga mat åt dig hela sommaren.

Ezter sa...

Jag vet, jag gjorde samma sak med min axel... Hoppas det blir brta någon gång, för oss båda två! Där får man för att man biter ihop...

Mångmamma sa...

Aj!
Ta det lugnt nu.

desperat hemmafru sa...

Liiiiiiiiiiite förvånad blir jag faktiskt över att din "husgud till doktor" bara bedövade sådär. Fattar att du tyckte det var bra just då, men nu? Hade kanske varit bättre om han hade sagt att det där måste du kolla upp kära Fru Venus!

Vila dig i form nu!

Agneta sa...

AJ! :(
Jag har själv haft kraftig inflammation i armbågen och vet hur jävla ont det gör.
Är inte helt bra än efter snart fyra år. Och ja, vara efterklok är lätt.
Se till att VILA armen.
Kram!

Renée sa...

Ja du... Känner igen mig väldigt mycket i det där... Jag var dock hos doktorn men INGEN hjälpte mig! Det tog 17 år innan jag fick ordentlig hjälp men då var det lite för sent... Fast det går inte att ångra nåt, det går ändå inte att göra om nåt. Livet måste levas ändå och då väljer jag att leva det på det roliga sättet!
Jag hoppas du får bukt med armen, gör som doktorn säger: VILA och där med basta!
KRAMELIKRAM!

Realisten sa...

Vila nu Venus, lova det! Och här kommer stora kramen från mig också!

Ullis sa...

Usch da! Låter inte kul! Själv har jag haft mushandled i flera omgångar (lite för mycket kortspel på datorn när man satt ensam och frånskild runt sekelskiftet) och i höstas åkte jag på nackspärr utan dess like, statisk arbetsställning. Lyssna på kroppen och vila, vila, vila! Varför har du ont i svansen, om man får fråga? Ramlat? Utsliten?
Sola vidare på Berget, det ser helt underbart ut!

Lippe sa...

Jamen! Det är väl du i ett nötskal! men då kan du inte piskas i batuna va?? Sa dom inte det? Att du inte fick piskas i bastun??
Krya vännen så kommer jag och tar över i köket snart, moahahaha!!

Lippe sa...

Nästa gång jag ska kommentera ska jag ha glasögonen på mig.....

moster mallas blogg sa...

Ja, fy för den lede(skånska),vad det gör ont, jag säger som alla andra VILA OCH TA PÅ DIG GLASÖGONEN (det sista gällde visst inte dig utan Lippe haha).
Från en efterklok person till en annan "lyssna" till din kropp, hela kroppen alltså......

Kärlek

Helena sa...

Ajaj,inte underligt du haft ont.

Kan du ta och VILA nu då!?!!

Kramar

Maria sa...

Vissa - och med vissa menar jag du och jag - har nu förhoppningsvis lärt sig att söka läkarvård hellre en gång för mycket än en gång för litet!! Eller?
Jag säger som alla säger till mig - Ta det lugnt!

Kram

Singelmamman sa...

Så bra att du nu har svart på vitt vad som är fel. Och vet vad du ska göra, och vad du INTE ska göra.
Krya på armen!

Anonym sa...

Ajajaj, vet hur ont det gör. Själv fick jag till slut bot på min tennisarmbåge med hjälp av akupunktur. Kanske värt att pröva?

Vila nu riktigt ordentligt så du kan fortsätta underhålla oss som läser och sällan kommenterar.

Fröken S

Madeleine sa...

Men för helsicke, kvinna. Var rädd om dig!! Jag har också tagit mig samman, haft lite konstigt fladder i hjärtat ett par månader (Nej, jag är INTE förälskad!) och ska till läkaren på måndag!
KRAM till bästa dig!!

Malde sa...

Fru Venus, var rädd om dig. Det finns bara en av dig och du ska räcka länge! Basattuvet!!!

Kramar i massor!