lördag 2 juni 2012

Kronbindning

Idag samlas en del av byssborna hos goda vänner till oss som bor uppe i byn, ganska nära midsommarstången.
Det är dags för årets kronbindning. Unga och gamla samlas för att binda kronorna till midsommarstången som reses i byn på midsommarafton. Tolv kronor ska få nya kläder i kreppapper i färgerna rött, gult, blått, vitt och grönt.


Kronorna är stora och tunga (järnstommar) och det tar tid. Nu ska vi ju inte bara jobba, utan vi har knytkalas också, och en stor bål (P2) blandas för att alla ska orka. Idag blir vi av natur(?)liga skäl inomhus, men det blir säkert trevligt det också. Vissa år är det så trevligt att det tar väldigt länge. Rekordet lär ligga på 18 timmar..... Måste varit en stor bålskål. Eller få deltagare. Hur som, ha en bra regnvädersdag!

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

Låter jättekul! Knyt på!

Snäckskalsdalen. sa...

Midsommarstång......nånting säger mig att jag i dimmorna såg en sådan där nånstans omkring.......när vi tog en morgon/natt eller var det en vanlig promenad, Singlis och jag.....det var en lång väg, och krokig, den slingrade sig åt båda hållen, liksom......
Huuuh vilket väder, idag har vi sol iofs, men kallt, kallt, kallt.
Kram

Vero sa...

Midsommarstängerna på Åland är alltid så vackra.

Ja, inte långt kvar till midsommar. Vi kommer hem två dagar innan. Vet inte vad vi ska ta och hitta på då. Vi får se vad som händer. har en brunch inbokad än så länge bara.

Per A sa...

Ajajaj. Är det redan midsommar? Det har jag helt missat. Jag jobbar bestämt allt för hårt. Nu är det jag som går ut och fixar stången

Gafflan sa...

Kan ta tid läser jag...med att få i sig all den bålen menar jag. Hihi. ;D
Här är det sol, märkligt nog men kallt som attans och blåsigt så in i baljan.
Kram

Sus sa...

Vackert!