lördag 30 juni 2012

Vad har ni för åsikt?

Trisslotter.
Inte min grej, men ibland får jag ett par i gåva av syrran. Ingen vinst hittills.

Men detta eviga bråkande vid stora vinster. Om man ger bort en lott som gåva, ska man då kräva en del av vinsten? Jag tycker det är fel. Ger du bort något har du gett bort det, oavsett eventuella händelser efteråt.

Eller inte? Vad tycker du? När man ger bort en lott finns ju chansen/risken för en vinst, eller hur? Varför ge bort en lott, behåll den själv om man är orolig för att släkt och vänner ska råka vinna pengar.

Ger du bort en rosbuske som som enligt beskrivningen ska blomma med tio rosor per sommar, men den blommar med sjutton gubevars, ska givaren ha tillbaka en del av rosen?

12 kommentarer:

Anna sa...

Jag kan både köpa och ge bort lotter. Enda gången som jag "krävt" att det ska delas är om jag någon gång köpt lotter till ungarna. Då har jag sagt att om en vinner vill jag att de delar lika på dennes vinst. Rätt eller fel...

Ting sa...

Helt jävla amazing med alla gubbar och kärringar som kräver in sin del av vinsten på nåt de gett bort.
Unnar man inte någon annan en storvinst ska man ge fan i att ge bort lotter!
Den som fått lotten är ägare av den eventuella vinsten.
Punkt och slut!

Renée sa...

Hade jag vunnit storkovan så hade jag nog gett en liten del till en som gett mig lotten. Blir nog bäst så tror jag! Jag hoppas på vinst ikväll på lotto, 120 mille på drömvinsten, det vore inte helt fel! Följer du med på resa till värmen då?

Märta sa...

Får jag en lott och vinner storkovan kan jag lova att givaren definitivt inte skulle gå lottlös. Verkar i mina ögon lite gnidet att inte låta det skvätta rejält på andra om jag (mot all förmodan) skulle hamna i ett gigantiskt pengaregn. :)

Här vrålskiner solen idag så jag fläktar över lite åt ert håll. Hoppas kvällens festligheter blir underbart roliga!! *KRAM*

Paradiset Kaos sa...

Ger jag bort en lott som ger en högvinst så kräver inte jag att få någon del av vinsten. Jag har ju köpt lotten och gett bort den!!! Sen om jag får något av vinsten av den som fått lotten är ju en helt annan sak för det är ju helt upp till den som vunnit.

von Platen sa...

Håller med dig Fru V.
Ger man bort så ger man bort, då kan man inte kräva något tillbaka.

Jess sa...

Har jag gett bort lotten är vinsten inte min utan den jag gett lotten till!

Snäckskalsdalen. sa...

Då ska trädgårdsmästaren definitivt ha 7 rosor tillbaka.
Kramar

Realisten sa...

Det är självklart att vinsten tillhör den som har fått lotten.

Rozie sa...

Jag tycker som så, att om jag köper en lott till någon så tillfaller en eventuell vinst dem, och jag har ingen rätt att kräva någonting tillbaka. Om man ger bort en lott finns ju alltid en vinstchans, det måste jag tänka på. Och vet jag med mig själv att jag inte hantera en sådan situation så ska jag antingen ge tusan i att köpa lotten eller så ska jag behålla den själv!

Kram, kram ♥

Ezter sa...

Jag fattar inte hur alla dessa bråk uppstår! Unnar man inte folk vinsten, så får man väl låta bli att ge bort lotten! Fattar inte heller de som köper ihop, men vid vinst hävdar de är ensamma om lotten?

Shamrock sa...

Ge bort är ge bort. Köpa tillsammans/varannan gång är att dela.

I familjen delar vi på stora vinster. Men då vi köper en lott var 10:de år är inte chansen för det så stor