måndag 9 juli 2012

Road trip

Ja, då har vårt äventyr börjat!

I mjölktjock dimma startade vi från Mariehamn i arla morgonstund. Dimman höll i sig nästan hela vägen, den var lika tjock som hårddisken i Mannens GPS. När ska han lära sig att kombinationen skyltar och mitt sunda förnuft är mycket säkrare än en virrig, tjatande liten manick?

Då han trotsade mig och lydde manicken hamnade vi i Norrköping. Hade jag haft Realistens telefonnummer hade jag ringt henne och bett henne hämta mig sagt hej!

Under resan bröt även helvetet lös! Vilket värstingoväder! Regn som gjorde att vi kröp fram i 30-40 km/h när vi inte stod helt stilla, det bleka och blixtrade och åskan dundrade. Skrämmande, obehagligt och tröttsamt. Vi höll körde i det eländet i tre timmar. Bilen är ren i alla fall. Typ.

I Kalmar kom Mannen på att vi skulle äta på Öland. Okey, hej bron:Vi åt pizza på ett ställe. Trodde den måltiden skulle bli gratis. Jag bet nämligen i nåt hårt, spottade ut biten och var 99% säker på att jag bitit i en råttand och skulle just ställa till med ett helvetes liv. Kände för säkerhets skull runt i munnen med tungan. Helvetesjävlaskit! Jag hade bitit av nästan hela utsidan i tuggtanden längst bak. Dyr pizza. Mycket dyr pizza. Om något år.

Sen åkte vi vidare, jag körde och Mannen sov nån timme. Under hela resan var det 22 - 27 grader varmt, även när det regnade. Tror ni inte att AC:n gav upp redan i början på resan? Jojomen, liksom dörrhandtaget på passagerarsidan, så nu är det grevinnan och betjänten igen varje gång jag ska ut ur bilen. Ja, de gånger Mannen kommer ihåg att jag ska ut och öppnar från utsidan. Sa jag att radion gett upp och vi har två CD-skivor med oss, varav en är "telefonkömusik"?

Väl framme var det värt hela resan. WOW! Visar bilder "hemifrån" sen, ska göra stan nu. Men här bor vi, med Turning Torso på ena sidan och Scaniabadet på andra sidan, endast ett stenkast åt vardera håll. Überflott ställe:

Utsikt från en av tre balkonger

Mot havet och Danmark

Ett kvällsdopp vid Scaniabadet, 2 min promenad från lägenheten :-)

Bostadsbyte via Intervac is the thing!

10 kommentarer:

Agneta sa...

Härligt!
Malmö är fint. Köpenhamn också.
Ha det så trevligt!

Helena sa...

Hördu! När du kommer hem ringer du tandläkarn! Gå inte med det där i flera år. Då blir det mkt mkt dyrare och ondare att fixa till.

Kan man få en översättning på vad bleka är också??

Annars hoppas jag du får en underbar resa utan fler missöden.....
Kramsi

Knasterfaster sa...

Bleka är väl detsamma som stiltje, eller?
Jag hade aldrig gått med på en avstickare till Öland.
Tur att den långa resan var mödan värd. Det ser ut att vara fantastiskt! Om det inte är för långt så rekommenderar jag er att åka hit: www.gyllengarden.com Ann-Marie som äger stället var lärare och bodde i Örebro förut.

Singelmamman sa...

Fantastisk lägenhet verkar det som. Området är väldigt trevligt, ha det underbart!

Tina sa...

Säger som Helena, ring tandläkarn när du kommer hem...! Det lönar sej i långa loppet.

Hoppas ni får en fin semester! Läget verkar vara fantastiskt ;o)

Ang "bleka", så när det blekar hos mej så "lyser det upp liksom". Eller är det bara så att här på Åland blekar och blixtrar det när åskan går ;o)))

Glimt av mitt liv! sa...

Ojdå, att bita av en tid är ingen trevlig historia. Det har en tendens att bli dyrt.

Ååh, vilken tjusig utsikt ni har.
Malmö och Västra Hamnen är min personliga favorit.
Hoppas ni får en skön semester i Öresunds regionen.

//Carina

Cajsas Faster sa...

Ha det skönt på semestern! Förutsättningarna verkar ju finnas!

Kram marie

Renée sa...

Åh vilket fint ställe! Hoppas ni får toppen-kul nu! KRAM

SusanLotus sa...

Härligt att du kan fortsätta att ta dina dopp i havet! :)

Ha en superduper semester!

Realisten sa...

Nästa gång du är här hör du av dig! Nu har jag ju inget lokalsinne så om jag hade kunnat hjälpa er är ju en annan fråga. :)
Jag gillar Malmö.