fredag 17 augusti 2012

Jag vill se RIKTIGA människor!

Tittar på Fritidsresors nya reklam (vad var det för fel på Mads Mikkelsen?).

Stora kompisgäng / familjer springer omkring och skrattar munnen ur led, slänger-flänger med sitt långa überfriska hår, är vansinnigt jämnt solbruna i klänningar i storlek 36, plaskar i vattnet, kramar om varandra och hjular på stranden utan att magen slår dom på hakan. Märk väl, på helt tomma stränder. Barnen spelar instrument(?) och är glada och nöjda, inga sura miner här inte.

I år igen.

Det är aldrig sällan så. Eller? Jag minns, från våra resor och spektakel man tittade på, att vädret stämmer ganska bra, sol och blå himmel, och beroende på när man åker, varmt i det smockfulla havet. Jag minns också trassligt solblekt hår fullt med salt och klor, kräftröd näsa och brända fötter, för vem räcks dit ner när det ska smörjas? Bikini som spänner och ger nya röda ränder varje dag, kläder som skaver på solbränd och kletigt insmord kropp på kvällen när man ska äta middag bredvid ett bord med gapiga trötta ungar. Pooler med skrikiga ungar och äldre tonåringar som ska leka Allan ballan med en stenhård volleyboll. Stranden full med halvnakna tyskar i storlek XXXL med bikinin och speedos i storlek XXS, som paxat och bokat sina solstolar redan föregående år.

Nu har vi haft bra resor, jättebra! Men vi är närmare det jag minns att jag sett, än TV reklamen. När ska vi få se riktiga människor i en resebyråreklam?


6 kommentarer:

Mammy sa...

Åhh!! Så rätt du har i det du minns!! ;)
Inte alls så som i reklamfilmen. :D
Snart är det dags för mig att uppleva det som är det riktiga livet utomlands! Hehe!!

Gro sa...

Jeg har ikke sett reklamen din, men har opplevd det samme som du! - og holder meg langt vekk fra store hotell med stor pool. Nei, takke meg til små hoteller med sjarm. Jeg har akkurat bestillt et på Rhodos.....og gleder meg!
Stor august klem til deg!

Singelmamman sa...

Hjular gör jag inte, och inte springer jag runt och skrattar heller. Men jag känner inte heller igen mig i din beskrivning. Handlar nog mer om att ens semester blir det man gör den till. Kletigt och stickigt är ok när solen värmer ända in till benmärgen!

Shamrock sa...

Har jag berättat om hon som solade näck? Det visade sig att hon var toppless och hade string men stringen skar in i fläsket så den syntes inte när hon låg och guppade på luftmadrassen...

Madlar sa...

En "äkta" reklam just nu är den från Coop med olika kunder som går runt i affären, handlar o resonerar för sig själva. Klockren o väldigt underhållande. Speciellt den med mannen som ovetandes har gylfen öppen o tror att alla leende tjejer raggar :)

Fru Venus sa...

Singel: Jag har sett allt det jag räknat upp, även om det inte varit vår resa.
Madlar: Just sånt gillar jag, har inte sett den du menar man ska hålla utkik :-)