söndag 19 augusti 2012

Någon som vill komma och rensa? Eller byta?

Efter andra varvet i skogen idag

Det utlovade regnet uteblev idag, istället har det varit sol, ljusmulet och sol. Varmt så in i norden och lite äckligt kvavt, åtminstone om man gått i skogen. Nu måste jag i ärlighetens namn säga att vi har gått där i max 45 minuter idag. Plockat svamp, hem och simma, tömma påsen och ut i skogen igen. Plocka svamp, hem och simma, tömma kassarna och hälla upp ett glas vitt. Och rensa. Och rensa. Som Mannen sa, Nu fick vi så vi teg!

11 liter kantareller och en liter vit(?) taggsvamp som vi ska testa till middagen idag. Gillar vi det går jag ut efter fem liter till imorgon. Annars har jag gjort ett bra byte. Guldlock fiskade kräftor natten mellan fredag/lördag, kokade igår och nu har vi bestämt oss för ett byte, hon får kantareller och vi får kräftor!

Fler som har bra byten att erbjuda?

I "nödfall" kan vi bjuda på mat om ni kommer med vinet ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker också om byteshandel. Jag köper (mycket) billigt blåbär, svamp och lingon (så bra rensade att jag lovade 10 euro åt min dotter) om hon hittar ett enda rosk i blåbären som vi förde till H:fors. Idag bakade jag "blåbärspiirakka" på bulladeg och förde en till plockarna, och jag har aldrig sett så glada människor. Allt beror egentligen på hur man själv uppför sig mot andra :) Hälsningar, Gitta från Villmanstrand (jag läser din blogg varje dag, men kommenterar sällan, sorry)!

Helena m. 4 sa...

attans att jag har arbetsvecka, annars hade jag kommit som ett skott med vinet under armen ;-)

Anonym sa...

Regnet höll till på vår sida av pölen idag men vi trotsade det och plockade kantareller och taggigasar vi också. Gott!!!