lördag 25 augusti 2012

Zorra mår ganska bra idag!


I onsdags upptäckte Mannen att Zorra hade tovig och geggig päls bakom ena örat. Kåda trodde han och klippte bort det värsta. I torsdags såg vi att den fläcken var helt kal och hade litet torkat blod runt ett sår(?). Igår när vi kom hem efter att ha varit borta hela dagen, då hade hon en bula stor som en större valnöt och den var täckt av en stenhård blodig "skorpa". Jag antog att det var en böld och ringde veterinären.

Vi kunde inte vänta till måndagen utan måste punktera bölden, kunde vi göra det själva? *gulp* Jaa... Då vi hade smärtstillande och antiinflammatorisk medicin hemma fick hon det först. Jag kokade en nål som var för klen för att använda så jag kokade även lilla vassa kniven. Sårskorpan gick inte att mjuka upp med vatten *suck* så det var bara att köra in kniven i bulan.

Hon satt så snällt i Mannens famn, gulle kissen. Inte ett pip sa hon när jag upprepade gånger körde kniven i eländet. Vad det kom ut skit! Vi tippar på 5 - 6 cl av grönbrunt illaluktande gegg som rann ut. När jag klämde för att få ut det sista då gnällde hon lite men satt snällt kvar. När vi var färdiga hoppade hon ner och började tvätta sig och var sen kvar hos oss under kvällen, inga hard feelings här inte.

Hon var ute hela natten men kom in och lade sig mellan oss klockan sex i morse. Veterinären vill att vi ska visa upp henne på måndag då den hårda sårskorpan är så stor, 3 x 5 cm, han vill kolla upp det. Nu mår hon okey och vi hoppas att det håller i sig. Jag får ont i hjärtat när djuren är sjuka.

11 kommentarer:

Realisten sa...

Zorra är en tuffing! Krama henne från mig och Skrället.

Fröken Hulda sa...

Vilken katt. Så duktig och vilket otroligt förtroende hon har för er ♥

Paradiset Kaos sa...

Stackars kisse. Hoppas ni lyckades få ut allt
Kram!!!

Anki sa...

Skönt att det verkar ha lindrat, o vilken duktig kisse.

Agneta sa...

Åh, stackarn! Hoppas det läker fint.

Renée sa...

Inte dåligt! Du kanske ska bli veterinärsassistent!

tigerlilja sa...

Du är otrolig! Ja katten och mannen också, men mest du! Jag kunde inte andas när jag läste och du kunde skära upp. Enormt!

Åsa Hellberg sa...

Vad fantastisk att ni kan hjälpas åt och ta hand om det själva. Stackars missen.

Helena sa...

En sån otroligt tålmodig katt. Å duktig matte som fixade. :)

Lippe sa...

Goda djurägare får ont i hjärtat när de små liven far illa OCH klarar att köra kniven i dem när det behövs!
Du-är-bäst-kram ♥

Malde sa...

Man blir väldigt orolig när nära och kära inte mår bra. Oavsett om det gäller tvåbeningar eller fyrbeningar. Hoppas att Zorra blir bra! <3