torsdag 6 september 2012

Konstiga dagtyper och konstiga nattyper

På dagarna kommer de, tre - fyra i gången. De går runt på altanen en sväng, sen hoppar de upp på sin favoritplats -  fårskinnet i rottingsängen:


Gräshoppor? Någon sorts tror jag. Illgröna, runt fem cm långa och väldigt intresserade av fårskinnen i solen. Någon som fattar varför?

Våra nattgäster. Ännu knäppare. Har tyvärr ingen bild då det är så mörkt och de är altanfärgade. Grodorna kommer, tre stycken varje kväll när det blivit mörkt. Små grodor hoppar runt på altanen någon timme, och sen, sen hoppar de upp på kattmadrassen inne i hörnet på altanen och där lägger de sig tillrätta!? Någon som förstår sig på det?

11 kommentarer:

Maria sa...

Nä.

Ezter sa...

Nä, men gröna gräshoppor är väl Vårtbitare?

Tantaluran sa...

Jepp, vårtbitare (VEM har kommit på det namnet???)

Knasterfaster sa...

Åh en sådan där! De verkar ju vara helt snurriga. När vi var i svärmors stuga i lördags så kom en sådan gräshoppa gående på altanräcket. Den spatserade. Hoppade inte som gräshoppor ska göra. Sambons strumpor hängde på tork på räcket. Gräshoppan gick nedför och runt hela strumpan, runt i öppningen och upp på räcket igen. Sedan stod den och stretchade bakbenen! Verkligen ett märkligt djur!

Vero sa...

Jo, jag ska berätta för dig varför... det är så.... att.... jag inte har den blekaste. Haha... men måste se lite lustigt ut iallafall.

Pettas sa...

Märkligt beteende. Vårtbitare som du har på din altan är både rovdjur och vegetarianer....
Kanske de lägger ägg i fårskinnet;)..de brukar göra det i jord men de kan väl ändra sig de också..
Antagligen gör de varken det ena eller det andra, tycker väl att det är skönt att vara där bara, sitta där och glo på världen

Karin

Osloskånskan sa...

KnasterFaster: HAHAHAHAHAHAHA!!!!

Fru Venus sa...

Oslo: Håller med :-))

Fröken Hulda sa...

Hahahahaha..... Knasterfaster borde filmat stretchingen...

Hoppas dom inte lägger ägg eller annat i ditt fårskinn

Lippe sa...

Jag har nog aldrig sett så många vårtbitare som i år! De invaderar verkligen! Fast de är lite fräna :) Varför skulle inte alla skogens djur vilja vara hos dig? Vill väl alla!

Knasterfaster sa...

De där grodorna som hoppar runt på din altan är nog de ÄKTA grodorna i sången om grodorna som är lustiga att se. :)