fredag 19 oktober 2012

Besiktning av bil är bajs

Under de senaste två åren, ja, två år, har min röda fara sagt kloink-kloink när jag svänger.

Idag var det dags för besiktning. En besiktning som jag dragit ut på så länge som möjligt.

Om den gick igenom? Nope. Jag råkade ut för den där typen, ni vet, 50+, inte fått på länge, gnällig kärring hemma och tonårsdottern blivit på smällen mitt i gymnasiet, den typen. Sur som fan. Trodde han skulle ruska sönder bilden med sin lilla fjärrkontroll. Nåja. Bussning ska bytas ut. Bussning. Hur kan man ha ett så bussigt namn på en så taskig grej? I alla fulla fall.

Jag ringde Yrkesskolan, bilmek (som nu heter nåt annat men de förstod när jag ville till bilmek), och en väldigt trevlig man, ni vet, 50+, som har en fru hemma som tar emot honom i raffset ikväll, och med en studerande son som jobbar extra som börsanalytiker, den typen. De hade egentligen fullt men han skulle klämma in mig inom de 30 dagar jag har på mig och tipsade mig också om var jag skulle köpa bussningarna (det får vi inte berätta för han får inte favorisera någon) så skulle eleverna fixa bilen åt mig.

Han, läraren på bilmek, tipsade mig också om att nästa gång boka besiktningstid på en fredag just innan kl. 16, då har gubbarna bråttom hem till sin gnälliga kärring TV soffan och fredagsölen. Smart tänk där, jag gillar det. Tror ta mig fan jag ska bjuda honom på tisdagsmiddag med vin.

Nu ett par timmar jobb i simbassängen och sen tar vi fredag va!

5 kommentarer:

Bergljot sa...

Du er en smart kvinne! Håper det ordner seg med bilen.

Renée sa...

Att ta bilen till besiktning är ju dödsfarligt! Inte för att man blir ihjälskjuten men för att han har hjärtat uppe i halsen när man står där och se denna hemska man nästan slå sönder bilen men en hammare.
Tur du klarade dig utan hjärtbesvär ;-))

Singelmamman sa...

Smart att höra av dig till skolan och låta eleverna få göra praktik. Supersmart ju!

Fru Fransson sa...

Bilar ska bara funka, det är faktiskt deras enda uppgift här i livet.
Klart slut.

Johanna sa...

Vissa människor känner man obegränsad tillit (kärlek?) till redan från första stund!