måndag 29 oktober 2012

Boktips

Igår sprang jag in på stans superfina bibliotek för att hämta en beställd bok, Harlan Cobens senaste, en av mina favoriter som ni vet. På sju dagars hyllan fick jag ögonen på den här:


Då det är en bekant, en åländska, som skrivit den och jag läst början i den under arbetets gång ville jag gärna läsa resten också. Nina Backlund har skrivit om Solveig 60+ och singel som pga en del omständigheter bestämmer sig för att sluta jobba, leva livet och träffa kärleken. Boken är lättläst (stor text och drygt 200 sidor text) och det händer något hela tiden, mer eller mindre osannolika men ganska roliga saker. Förutom att du säkert lär dig en hel del nya ord kanske du som är i övre medelåldern får en hel del tips om hur du kan hotta till ditt liv ;-) Jag läste den  igår kväll och lämnar tillbaka den idag, ni som bor på Åland kan låna den annars går det säkert att beställa från Adlibris och sådana ställen.

Nu en ny favorit. Vi blev tipsade om böckerna (det skrivs om dem överallt) och hittade sedan hans blogg och fastande direkt:


Fredrik Backman har skrivit Saker min son behöver veta om världen och En man som heter Ove. Vansinnigt roliga, välskrivna och igenkännande. Boken om Ove är stundtals även lite sorglig (vilket livet ibland är) och boken om sonen får oss att skratta högt och hjärtligt mest hela tiden. Köp dem och läs Fredriks blogg här, ni kommer inte att ångra er, och jag tror inte det är det sista vi hört av honom!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Boktips tas tacksamt emot, skriver upp dessa! :-)/ Åsa

Anonym sa...

En man som hette Ove lyssnde jag på på jobbet i lurar. Skrattgråt och gråtgråt om vartannat.Bra bok.
Boken om sonen har jag dock inte läst,men det är väl kanske ett måste.
Helen