söndag 7 oktober 2012

Kära farbror båthusbyggare


"Nu ska du få arbeta ifred, jag kastar in handduken nu. I och för sig är du snart klar med ditt fina båthus men jag kan i alla fall tala om att det är slutsimmat nu. Inga fler dagar där du sitter och vinglar på taket (och skrämmer livet ur mig) och vinkar åt mig när jag simmar runt. Jag i min tur ska inte skrämma dig fler gånger genom att simma med motorsågshjälmen på mig, lovar!

Du kan sluta ruska på huvudet när jag simmar i regn och solsken, näck med foppatofflor. Jag ber om ursäkt för alla gånger jag skrämt dig med bomben, visst inte att du hade problem med hörseln (trodde det var synen), förlåt.

Det där stora röda tygskynket du sett mellan varven, var inte orolig. Det är inte sossarnas valtält utan min badrock. Inget bestående där på berget. Det kommer bara att dyka upp under höstens och vinterns bastubad då jag svalkar mig bara med en snabbis. Ja, alltså innan isen kommer. Vi ses i vår".

Berget är tömt, solsängarna bortplockade, täcket hänger i bastun och i fälggrillen ligger några förkolnade vedträn. Snart är det maj igen, eller hur?


7 kommentarer:

Anne med e sa...

Hahaha! Och visst stod det väl 96 nånting förut?? Du e bäst!

Susanne sa...

Jag hoppas att det är maj snart igen.

Knasterfaster sa...

Han kommer att sakna dig. Bygget kommer inte att gå som en dans när han inte har dig att glädjas åt. Stackars, stackars båthusbyggaren.

Fröken Hulda sa...

Ja snart är det maj... och framför allt ett NYTT år

Gafflan sa...

Det är ett swooosch och sedan är det maj igen. Här har vädret varit fin också förutom blåsten. :D
Kram

Singelmamman sa...

Absolut! Snart maj, innan vi hinner blinka. Stackars båtbyggarmannen, vad ska han nu ha som motivation.

Christina sa...

Haha en målande beskrivning av dina simturer:) Kan se dig framför mig!