tisdag 2 oktober 2012

"Nu ska jag berätta hur det egentligen är"


"Ja, här sitter jag på bordet. Anledningen till att jag gör det är att jag inte får ligga på datorns tangentbord. Hon är något petig min matte. Jag heter Totsie Taliban om nu någon inte visste. Jag är lite osäker men jag tror att jag har ett smeknamn också, Nej! Åtminstone skriker dom så efter mig alla dagar. Klart bättre än Zorras smeknamn som är Dreglainte! Det är mest lillmatte som använder det men man kan nog räkna det till ett smeknamn.

Jag tänkte bara att jag skulle få berätta min sida av storyn, börjar bli lite irriterad faktiskt. Köper man blommor där det finns röda, gula och gröna saker som svajar - helt klart en leksak, eller hur? Lämnar man något ätbart framme eller skafferidörren öppen betyder väl det att man ska och får äta, eller hur? Jag visste väl att ni skulle förstå. Det här med papper och tidningar, har ni märkt hur roligt det låter när man drar i det med tänderna? Inte? Men testa får ni se, för att inte tala om kartong, det är grejer det.

Samma sak med dom där små runda sakerna i silver som brinner i små tjafsgrejer av glas, vet nu hur kul dom låter på parkettgolvet? Och vilken fart dom har! Det är inte mitt fel att dom låter mest när alla andra sover. Sover, det gör jag också, nästan hela dagarna. Skulle Matte också göra det skulle vi vara vakna samtidigt och jag skulle ha sällskap. Eftersom jag är ensam på nätterna brukar jag sitta på byrån och hyllor för att kolla hur många gånger man måste putta till saker med tassen innan de trillar ner. Ljudet när grejen landar på golvet är också ganska kul. Enligt mig alltså.

Någon tyckte att man kunde låsa in mig på nätterna. he he he Låser matte eller husse in mig måste det vara i deras sovrum eftersom min toalett är under fönstret i deras klädkammare. Matte blir väldigt irriterad när jag vässar klorna på hennes gula öronlappsfåtölj, eller när jag plingar med kulan som hänger i ett metallsnöre i hennes nattlampa. Om dom skulle låsa in mig någon annan stans tänker jag faktiskt pinka på golvet! Eller yla så att grannarna vaknar. Eller klösa sönder dörren. Så det så.

Sen kan jag tala om att när jag får vara ute på stugan gör jag inget av ovanstående. Ja, eventuellt kan det hända att jag klöser lite på fåtöljen, men det är oftast i misstag. Jag ville bara berätta det. Nu ska jag ta en lur, är lite trött. Mjau på er!"


6 kommentarer:

Realisten sa...

Hej Totsie!
Jag fattar precis allt och jag är väldigt lik dig.
Hälsningar Skrället.

Fröken Hulda sa...

Schysst flirt med ögat där på slutet. Kram Iris

Black Iris sa...

Hihi!!

Susanne sa...

Hahaha, tack nu vet vi hur det är ;)

Helena sa...

Matte borde väl fatta vid det här laget att du vill bo i stugan jämt. Men men...du får fortsätta övertala henne tills hon fattar. ;D

Susanne sa...

Sv: Vi blev guidade av en person som hade varit där. Hmmmm, ska aldrig mer lita på den personen ;)