söndag 28 oktober 2012

Nya tider


Ni som tror att vintertid betyder att vi får sova en timme extra och inget annat, ni har fel fel fel som i Brasses latttjolajbanlåda! Förutom extra sovtimme en endaste sketen gång och ljusare(?) mornar kan vi också njuta av följande:

  • Strumporna kommer på. Det är i och för sig ingen njutning men olackade, skivade tånaglar och förhårdnader på stortår och hälar är inte längre till allmänt påseende. Lucky dom.
  • Rakhyveln som jag brukar låna av Blåöga kan rosta ifred där i duschen. Nu ska vinterpälsen få värma ben, armhålor och bikini(?)linje samtidigt som miniplåstren samlas på hög igen då skärsåren lyser med sin frånvaro.
  • Magen får en efterlängtad vilopaus. Dallret kan lägga sig till vila i tjocka mjukisbyxor och en annan kan andas normalt igen utan att behöva dra in magen och hålla andan i små svettiga sommarklänningar.
  • Levande ljus tänds redan tidigt på eftermiddagen och värmeljusen behöver bytas ut redan efter Go kväll för att sprida ljus och glädje tills man går och lägger sig.
  • Balkongen kan användas som extra kylskåp igen. Ääääntligen!
  • Soppor och puttrande grytor tar plats på spisen och pastasallader och grillat får vänta på våren.
Ja, det kunde vara värre. Kanske. Eventuellt.

5 kommentarer:

Elle sa...

Du glömde att man kan tända kaminen och sitta och läsa en god bok istället för att ligga på knä i rabatten och rensa ogräs.

Det där med strumporna och soppan har jag just klarat av. Nu ska jag läsa ett kapitel i en god bok och när solen gått ner tänder jag kaminen.
Ja, det kunde ha varit värre...

Susanne sa...

Låter som om det blir en underbar vinter ;)
Sv: Tur att jag inte köpt byxorna på Gina, så kanske mina ärm blanka lite längre.

Susjos sa...

Haha! Ja,det kunde vara värre :)

Malde sa...

Då får jag väl skicka extra kramar till dig nu.

Må så gott!

Gro sa...

Jeg kunne godt tenkt meg sommer hele året:-)
Måke snø, glatte veier, fryse, mørkt tidlig på kvelden osv.