torsdag 20 december 2012

ÅRETS NOBELPRIS!

Jag vet. Jag är sent ute, tio dagar sent ute för att vara exakt. Vet inte vad jag riktigt sysslade med den tionde, lallade säkert bara runt, men glömde bort det, det gjorde jag. Men bättre sent än aldrig, eller hur! Här kommer årets Nobelpristagare från den enhälliga Venuska kommitén:

Nobels fysikpris 2012 går till Malla! Jeezez. Har ni sett hur denna kvinna arbetat med sin kropp? Hon har kastat runt kettelkulor som om de vore pingisbollar, hoppat högt över staplar med grejer som når upp till traktordäcket på mig, sprungit Piteå-Ystad-Piteå x antal gånger. Fenomenal säger jag bara. Om jag skulle mörda för att få någonting skulle det vara hennes vältränade kropp. Och hennes järnvilja. Och målmedvetenhet. Kokkonster. Humor. Ja, ni fattar. Men kroppen. Så sund, vacker och frisk.

Nobels fredspris 2012 går till Kapten Haddock! Denna vigulante man i sina bästa år har ett hjärta av guld, en hjärna lika skarp som hans penna , och en medmänsklighet utan dess like. Förutom att han roar oss med sina kloka inlägg och ställer upp med husbåten Träflyte när helst vi ber så är det hans hjälpsändningar och idoga arbete i Baltikum jag tänker främst på. Om alla hade ett uns av den godhet Kapten Haddock har skulle världen vara mycket trevligare och roligare.

Nobels envishetspris går till Realisten! Jävlar i havet säger jag bara. Om det så handlar om träning, vettig mat eller konditorikunskaper ska ni veta att har denna dam bestämt sig för något då händer det saker! Måste erkänna att Skrället säkert hjälpt till vid vissa moment men alla har rätt till assistans. Denna envishet har resulterat i den plattaste mage på denna sida av medelhavet och godsaker multum. Jag vill ha lite. Av både envishet och godsaker.

Nobels litteraturpris går till Bosse! En ny bekantskap som fångat mig med storm. Inte bara för att han allt som oftast tänker lika klokt som undertecknad, utan för att han fångar och sedan släpper iväg ord på det mest fängslande och delikata sätt. Bokstavskåt fick en helt ny innebörd för mig. Ni får inte missa honom.

Nobels humorpris går till Baronessan! Herregud vad hon är klok! Tok-klok liksom. Om man inte drar på smilbanden inne hos henne ska man nog söka hjälp. Inte hos henne för då kan hända att du får den ironiska full i fan blicken som jag tror hon behärskar till fulländning, men hos någon annan som kan förklara att humor kan lindas in i vardagen på det mest exklusiva sett. Tack för att du finns i dessa jorden-går-under dagar.

Nobels gourmetpris går till Madeleine! Skånes drottning. På många områden; träning, yrkesheder, inredning och mycket annat, men främst matlagning! Hur fan sjutton hon hinner med begriper jag inte, men när en annan blandar ihop en pyttipanna drar hon till med ryggbiff med värsta såsen och flotta femtoningredienserssalladen! Så gott, så bra mat, så nyttigt, så vackert och mest hela tiden! Komagott. Jag vet, för jag har fått smaka, inte bara dregla över bilderna. Fan vad bra du är! och snygg.

Nobels arbetspris går till Lippe och Anne! Man skulle kanske inte tro det va? Men, som de har arbetat med Solrosupproret och dess kalender! Envetet, ihärdigt, bestämt. Med värk, tårar, hopplöshet, skratt och mycket jävlar anamma. Jag är stolt över att vara vän till dessa två underbara kvinnor.Ja, och fotografen då också ;-)


19 kommentarer:

Malla sa...

Nämen!!! Vilken ära, vad glad jag blir - tusen tack!!!

Snäckskalsdalen. sa...

Jag känner inte någon av dom men jag håller med. Jo Bosse vet jag vem det är och jag håller absolut med!
Gratulerar alla!

Ezter sa...

GRATTIS till alla pristagare!

Realisten sa...

Hahahaha! Jag älskar dig. Tack så mycket!
Nu ska jag fila på mitt tacktal...

Mammahäxan sa...

Nobelpriset i envishet tyckte jag var extra fint!

Mångmamma sa...

Supercharmigt!

Helena sa...

Grattis till alla pristagare! :)

Susjos sa...

Grattis till dem alla!!!

Singelmamman sa...

Hahahaha! De jag känner kan jag helt klart säga, på pricken! :-)
Grattis alla pristagare!

Anna lever i dag sa...

Ha Ha klurigt kul och härligt!
Grattis alla pristagare!!:-)

Baronessan sa...

Men jag tror jag svimmar!!!! Jag sitter här vid köksbänken och håller i mig i skåpluckorna för att inte trilla av stolen.
Jag som nästan tänkt lägga ner och så får man en sån kärleksförklaring! Puss på dig bästa Venus :D

Allt mellan Himmel och Potatisåker sa...

Åååh!! TUSEN tack!!!
JAg blir helt rörd av de fina orden... På riktigt!

Kram!!!

Kapten Haddock sa...

Oj, tack! Vad ska man säga? Jag delar priset med frun och de andra i baltikumgänget :-)

Anonym sa...

Astrid Lindgren fick det aldrig så lyckas jag få det INNAN min debutbok är utgiven. Jag vill tacka så många. Mamma som gav mig mjölk när jag skrek, min syster som gav mig anledning att skriva om den dumma tomten som finns på min blogg imorgon, Fru Venus som är en stor, enig och rättvis jury. ;) Nu tappade jag orden...är så rörd och kvällsglad.:)
Jag tycker att en viss Sara är värd ett pris också. Hon roar många med en härlig humor och en skön mix i sin blogg.
Ps. Jag har faktiskt varit i Blå Hallen en gång. En dag efteråt på ett studiebesök. 11 december. Där var rätt stökigt. Kan tänka mig att komma den 10:e nästa gång.

Ting sa...

Vad fint!
Nu måste jag börja läsa Baronessan!

Lippe sa...

Å man tackar, tackar!!!!! Vi är många som jobbat med kalendern och Solrosuppropet.se och just det där med skratt och tårar stämmer på pricken! I ett tacktal ska man ju nämna sina medarbetare och jag har de bästa som finns!! Kramar fulla med längtan! <3

Anne med e sa...

Tack! ♥ Fast i ärlighetens namn har just jag inte gjort så mycket mer än poserat...

Hovdamen sa...

Oj så många bloggar att gå in på. Jag gillar att få tips om nya intressanta bloggar så nu ska jag verkligen läsa i julhelgen, någon dag när jag har tid!

Sus sa...

Fin lista!