söndag 30 december 2012

Morgonäventyr

Eller äventyr och äventyr, tråkigheter som jag är skittrött på!

Lilla talibanen Totsie började käka på mina inredningstidningar vid sex tiden i morse. Jag steg upp för att släppa ut henne. Hon var på väg, tvekade och satte sig på tröskeln *suck*. Jag gav henne en puff och sa "Gå ut och pinka nu när du en gång väckt mig!" Sedan gick jag och lade mig igen.

Vaknade med ett ryck halv elva. Var var Totsie? Ingen av oss hade hört att hon ville in. Klädde på mig i all hast och gick ut och lockade. Hörde ett ynkligt pip direkt. Där, 7 - 8 meter upp i en tall. Slaskvåt, trött, rädd och ensam i en svajande tall med regnet droppande på henne. Igen.

Den nya grannkatten är väldigt sällskapssjuk och intresserad av våra kissor, vilket är konstigt. Zorra spöar upp honom och Totsie rymmer fältet, vill inte bråka. Slipper hon inte in tar hon ett träd. Stackars liten. Efter mycket lockande, pockande, backande och pratande backade hon ner i min famn. Nu har hon fått skinka, jag har torkat henne och nästan kramat ihjäl henne. Nu sitter hon säker inomhus men kollar läget. Fina lilla Totsie.


7 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Hon är så fin. Vilken tur att hon tordes komma ned!

Renée sa...

Jösses... Undra hur jag själv hade gjort? Fått panik och sågat ner hela trädhelvetet! Tur ni fick ner henne, hon kanske väntar en dag eller två innan hon gör om det ;-)

Baronessan sa...

Stackars missen. Jag säger bara: tack å lov för kattlucka (när det inte släpas in sork)!

Eva in Athens, Greece sa...

Vilken tur att hon kom ner och är i säkert förvar!
Kattlucka är bra, Baronessan, men kanske den andra katten kommit in då också? Vi hade kattlucka till balkongen i lägenheten på Kreta och så hade vi kattlådan där, helt perfekt arrangemang tyckte vi. Kattlucka är bra, men vet inte hur det är om man har luckan ut till gården...om andra katter oxå brukar komma in?
Gott Nytt År!

Malde sa...

Skönt att hon kom ner ur trädet.

Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Lilla Totsie......och nu vill hon ut igen, eller? Ja, vad gör man? Söt är hon i alla fall!

Helena sa...

Lilla gumman ♥