fredag 25 januari 2013

Du ska vara snäll mot dina barn!

Det är barnen som i framtiden kommer att välja vilket vårdhem eller äldreboende du ska tillbringa din sista tid på.

Detta fick jag höra igår. Jag skrattade gott just då men senare började jag fundera. Ja, det vankas nog att vara extra snäll då barnen blir äldre / är vuxna.

Förutom att de ska välja var du ska dregla ikapp med andra och trängas med rullstolarna framför Kvällsöppet så bestämmer de också följande;
  • Om du får följa med till Bulgarien på en sen sommarsemestervecka tillsammans med barnbarnen. Visserligen som barnvakt men de betalar din resa för i jösse namn!
  • Om du blir bjuden på deras nyårsvaka tillsammans med den politiska eliten i just deras stad och accepterar att du har med dig en bag in box Tre Apor istället för en flaska schatåå vadåå à 50 € flaskan
  • Om du får en spa vecka i Tallinn - all inklusive - eller en värmefilt från Clas Olsson i födelsedagspresent.
  • Om du får följa med på en Birka kryssning till Visby och ta med dig en vän - hytten har ju ändå två kojplatser - eller ta en tur till Föglö med Skarven och ta en fika ombord, en resa på 30 minuter....
  • Om du får fotvård och massage i julklapp eller ett nytt slippapper till din fotfil från Scholls.
Japp, tänk på det ni! Men gör det först efter att de flyttat hemifrån ;-)

6 kommentarer:

Ezter sa...

Jag tänker dagligen på det ;)

Susjos sa...

Haha! Du har så rätt :)

Chrissan sa...

Ooops. Värt att tänka på.;)
trevlig helg!!

Fru Fransson sa...

Jösses!

Jag som pratar om hur viktigt det är att spara spara spara sina pengar...

Pockethexan sa...

Det är verkligen sanninges ord du säger o tyvärr kommer det nog som en chock för många! Men jag vet hur det e i verkligheten för jag som ännu inte har fyllt 50 men har hunnit med många "boenden" under mina 18 år som smärthandikappad vet att om man inte har anhöriga som strider för en så har man ingen chans!
Nu är det han den där Oumberlige-maken som har fått strida för mig o vilka kamper det har varit (jag klarar knappt av att tänka på det, för så hemskt har det varit o jag tackar min lyckliga stjärna varje gång när jag tänker på det, för han e verkligen Oumberlig, för han har räddat mig så många gånger!)

Jag får hoppas att mina tre underbara barn orkar göra något liknade när det är dags för "slut-stationen" o jag tycker nog att det verkar vara så som att vi har en bra kontakt för de hjälper gärna lilla mamma när jag ber om det.
Men han med körkortet tycker att det har blivit lite för många bokevent som han har varit tvungen att skjutsa mig till, för där slår alla "lystna" kvinnor klorna i honom o vill höra vad det e för böcker han läser!
Det e alltså ett underskott på unga män på de här eventen så han får bli smakråd för alla av hans sort.

Kramis från en Pockethexa som ville dela med sig av de tankar som dök upp när jag läste ditt tankvärda inlägg.
Hm, vad kan en Fru Venus tänka sig att läsa för böcker nu när den frågan kom på tal... <;-p

Anonym sa...

Jag kommer inte in på nån äldre boende tack och lov, hoppas jag iafall, har mina barn lovat mig.