onsdag 16 januari 2013

Jag förstår inte hur det här hänger ihop,

men jag läste en del av en underbar novell hos Bosse. Alltså att tjura och tänka på följande, hur det hänger ihop. Råddigt, jag vet. Men i alla fall.

Jag har surat sedan jag kom hem från jobbet och retat mig på människor och deras korkade och enkla hjärnor. Muttrat, fräst och blängt så mycket att talibanen i rena förskräckelsen slutade att tugga på broccolibuketten(?) som låg på arbetsbänken i köket och inväntade att bli en del av middagen.

Läste Bosses novell och började fundera på en annan sak som jag funderat på så många gånger tidigare.

Så. Till poängen då.

Om du som kvinna hittar din man i säng med en annan man, alltså otrogen, är det lika illa som om det varit en annan kvinna?

Och du som man, om du hittar din fru, sambo, hushållerska, flickvän slingrandes i buffelskinnssoffan med en annan kvinna, är hon otrogen då eller "testar hon bara runt lite"?

Jag har (tror jag i teorin alltså) en klar åsikt om detta och vill gärna veta vad ni andra tycker.

13 kommentarer:

Ezter sa...

Nästan värre om det är samma kön, då kan man inte konkurrera alls! I övrigt har jag inga synpunkter på folks sexuella läggning!

Eva Inathens-Greece sa...

Sak samma. Otrohet är otrohet.
Ha en fin kväll, fru Venus!

Bibban sa...

Ett svek är ett svek, så är det med den saken, inget mer att fundera över :()

Knasterfaster sa...

Minsta svarar att om kompisen är hemlös så är det ok.

Knasterfaster sa...

Tillägg: alltså om mannen som ligger bredvid mannen är en hemlös kompis.

Fru Venus sa...

:-) Eeh...jag tror jag förstår Knaster.

Hemma på ekbacken sa...

Otrohet är inte ok oavsett tycker jag.

Kram Linda

Anne med e sa...

Spillerill om det är samma kön. Ett svek är ett svek. Om man kommer på att man egentligen är homosexuell får man helt enkelt dumpa sin man/fru först och sen göra vad man vill.

Baronessan sa...

Otrohet är aldrig okej. Men om maken fått ihop det med en annan man så kan man ju börja fundera på om hela förhållandet varit en lögn. Det kan ju vara en hårdare smäll än om han varit otrogen med en annan kvinna.
Sen har jag ju en liiiiiten känsla av att män inte ser det på samma sätt om frun får ihop det med en buffelkvinna (eller vad du nu sa ;)). Om man nu ska generalisera och dra alla över en kam alltså :)

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, vad ska jag säga, jag tror att jag skulle fundera på det först om och när det väl hände......det är så mycket som spelar in....tjaaa......

Knasterfaster sa...

Jag är väldigt nyfiken på vad du tycker.

Fru Venus sa...

Jag är lite inne på samma spår som Baronessan :-) Jag tror inte män ser det som samma sorts otrohet om en kvinna bufflar med en kvinna, men om hon gör det med en man är det värre för dom. Jag baserar detta på diskussioner jag haft då jag jobbat med enbart män.

Anette Eriksson sa...

Ja, det där är ett märkligt fenomen! Min karl och många med honom har inte så mycket åsikter om 2 tjejer. Oavsett om vi pratar otrohet eller bara homosexualitet. 2 tjejer är nästan lite fint och absolut spännande (tror det har att göra med att de själva fantiserar om att tjejer nog till sist ändå vill ha en "riktig" karl som kommer och ger dom vad de "behöver". 2 karlar däremot, uschifan så äckligt. Lite dubbelmoral ;-)