söndag 6 januari 2013

Vilken helg!

Mannen hade bokat rum på nya fina Scandic Grand Central Hotel på Vasagatan, sååå fint!


Ett hörnrum högst upp med fönsterväggar och balkong runt hela härligheten. Urskön säng och jag blev kär i badrummet, eller rättare sagt kaklet där:


Efter en knapp timmes speedshopping där jag hittade den perfekta kjolen på rea (Axelssons, tack) och top (rea Åhléns, tack) och Mannen fyndat lite åt vi en supergod lunch på Holiday, Mäster Samuels gatan - dit ska jag igen!


Tillbaka till hotellet, lite slapp, en dusch, ett par skvättar vin och rena kläder. Sedan började äventyret. Att ta sig till Singelmamman och cocktailpartyt. Tunnelbanor på den gröna linjen är knepiga. Mest beroende på att de går åt fel håll, fel ställe, de är alldeles för många och går inte alls de tider vi ville. Nåja, det är helt okey om fint *harkel* folk kommer en timme senare än vad man lovat.

Singelmammans fest var i vanlig ordning väldigt trevlig, kul, lite galen och med en massa godsaker i både flytande och fast form. Jag pratade mig hes med Sus och andra goa typer. Värdinnan själv var strålande tjusig:


Har ni inte gratulerat henne på födelsedagen idag är det verkligen dags att göra det nu! Mannen och jag tog tunnelbanan tillbaka till innerstaden (rätt tåg, rätt håll), gick via Gyllene Bågen för lite nattmat och sedan upp till rummet för hotellhångel. Av hånglet blev det inget då vi båda somnade som två strandade valar bara vi såg sängen. Vaknade tidigt, vacklade ner för en tidig och folktom superfrukost, gick upp igen och fixade hotellhånglet och sov ett par timmar innan vi checkade ut. Min ena sko gick tydligen sönder under den nattliga hemfärden, Pertti Palmroth har tydligen gjort sitt efter tio år, så dagen blev lite klafs-klafsig.Hemresan var låååång! Speciellt bussresan då vi ett tag trodde vi var på väg på en släktträff i Bagdad. Som vanligt visade det sig vara snusmaffian som var på inköpsresa, 60 - 70 personer var de och ljudnivån i bussen fick mig att fundera på 1. massmord 2. självmord 3. hoppa av och lifta. Samma elände på färjan. Helvetesresor. Nu är vi hemma med kissor som saknat oss och tonåringar som inte märkt att vi inte setts på 3 - 4 dagar. Over and out.

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

Tusen tack för att ni kom! :-)

Ezter sa...

Mysigt verkar ni ha haft det!

Keiju sa...

Låter härligt Fru Venus!

Kan ju passa på att tipsa om en bok som dina "massmords-tankar" fick mig att tänka på nämligen: Kollektivt självmord av Arto Paasilinna. Jag har läst den och skrattade så jag tjöt, galghumor på hög nivå ;)

christel sa...

Mitt favorithotell :))))

Anne med e sa...

Asså, du måste ju bara ha nya skor!!!

Yoyce funderingar sa...

Det hotellet borde man kanske prova nästa gång det är dags för huvudstaden då.

Vilken tur att du hittade de kläder du behövde.