tisdag 26 februari 2013

Nu går det undan!

Men hönsplanerna alltså.

Igår köpte jag mig ett hönshus, ett riktigt kap! Sen att det står ute i världens arsel, är fastfruset i marken och behöver 1. en lastbil för att fraktas till stugkommunen 2. en traktor för att få upp för backen till stugan 3. en Man på lite bättre hönshumör, det är en annan sak. Så här ser huset ut:Huset är i bra skick även om det inte ser så ut, och vinterisolerat även om vi (hönsen) inte är i behov av det. Lite rödfärg och vita knutar så blir det bra. Det är väldigt fint och funktionellt inomhus med allt och lite till som Knaster & Co behöver. Vid deras (hönsens) dörr ska vi bygga en utegård skyddad för rovfåglar, mårdhundar och talibaner.

Nu behöver jag bara charma exet och hans lastbil att de flyttar huset lite närmare, och sedan behöver jag charma prata omkull en av herrarna i byn som kommer med sin traktor och får upp det.

Mannen, som är lite kluven till det här med höns, han läser på som sjutton och har av en händelse blivit erbjuden höns som vi får hämta i vår.

Jag har aldrig längtat efter vår som jag gör nu!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Så nu kommer fru Venus att bli Överhöns över alla hönsen????

Mässkalle

Singelmamman sa...

Hahahahaha! Mässkalle är för rolig. Jag kom helt av mig, och glömde bort vad jag skulle skriva.

Madeleine sa...

Vilket roligt projekt!! Kommer bli kanonfint. Min storasyrra har några fina höns och en tupp.
Kram!

Knasterfaster sa...

Vilken tur du har! Ett ett perfekt hönshus! Jag blir väldigt sugen på att inreda det.

Bibban sa...

Det ser ju helt fantastiskt ut ! När vi köpte vårt växthus låg det i bitar, allt i en enda röra..... Kuckeliku säger jag bara :)))

Ezter sa...

Vinterbonat, då kan ju en av er sova där om ni bråkar ;)

Hovdamen Yoyce sa...

Mmmm, tänk dig egna ägg till frukost...nu drömmer jag igen. Det vore allt bra trevligt!

Kram

Susjos sa...

Grattis!!! Lycka till med allt charm :)

Anette Eriksson sa...

Minns mina hönor när vi bodde på landet! Hade en brun och en vit "vanlig" sort. Av barnen namngivna som Brunis och snöflinga. Sen 2 såna med tofs på huvet, punkarfrilla, de hette Piff och Puff. Snälla, korkade hönor! Dock tog mården både Brunis och Snöflinga. Vi bestämde oss för att "göra" egna kycklingar.7 st bedårande, små gula pip! Ända till den 7:e ställde sej på taket och vrålade Kuckeliku... Av 7 kycklingar fick vi 7 tuppar. Hm!

Gymnasten sa...

Ett tips: för att undvika att mårdhundar och grävlingar "bryter" sig in så sätt ett finmaskigt hönsnät längst ner runt hela inhängnaden, det vanliga hönsnätet forcerar de som ingenting. 30-40 cm räcker. Inte helt tokigt att det är isolerat, de vill ju ha dragfritt.

Anonym sa...

Jag är övertygad om att du kommer att bli en utmärkt hönsmamma. :)