söndag 24 februari 2013

Om man skulle sticka ut hakan lite igen då....

Eller så kan vi kalla det för Kurs med Fru Venus.

Under en längre tid har jag uppmärksammat folk och deras val av glasögon. Missförstå mig inte, alla får välja precis sådana de själva vill ha, både i färg och form (även om det inte alltid blir så bra...), men det är hur de passar i ansiktet jag reagerar på. Idag såg jag en bekant i en av våra dagstidningar och tänkte, varför förstör hon sitt fina ansikte så?


Här ovan är ett typiskt exempel (alla bilder lånade från google), 1/3 öga innanför glaset och 2/3 kind! Det är snudd på att den övre delen av bågen skymmer hennes ögon.


Här är i princip samma grej fast då med lite smalare glasögon, alldeles för mycket kind innanför glaset och bågen skymmer övre delen av ögat.


Här har hon lyckats med att få både kind och sidan på ögat innanför glaset och hennes ögon blir lite i skymundan uppe i ena hörnet. Dumt.

Några gyllene regler alltså! När du hittat en båge du gillar, försök att se till att ögat hamnar mitt i glaset, och att den övre kanten av bågen är så nära ögonbrynet som möjligt, gärna över brynet!


Här är ett bra exempel med en lite större glasögonmodell som är pop just nu. Även om hon har lite kind i glaset så är ögat ganska mitt på och man ser hela hennes öga.


Här ett par smalare bågar och även här är ögat mitt i glaset och man ser både ögat och ögonbrynet på rätt ställe.


Ännu ett par större glasögon, och även om hon har lite kind innanför glaset är det rätt proportioner och den övre delen av bågen är just över brynet.


Här den vanligaste modellen och ögat är exakt på rätt i den här typen av bågar och rätt avstånd mellan övre delen av bågen och ögonbrynet.

Jäkla besserwisser tänker någon säkert nu, men jag har jobbat med detta och det är egentligen bara enkel logik, varför ska man gömma fina ögon?

Det var allt, nu soffa och Netflix. Ja, jag vet, vi är beroende.

16 kommentarer:

Suzan sa...

Optiker? :)

Knasterfaster sa...

Jag brukar inte tänka på hur andra ser ut i sina bågar. Jag har väl ungefär den modellen som är på den nedersta bilden. Om det är en bra optiker så skall den se till att allt hamnar rätt tycker jag. Men många går inte till optiker nuförtiden. De beställer sina på nätet och då är det såklart svårt att få det rätt. Är du bra på att plocka ögonbryn också? Det är inte jag.

Helena sa...

Bra tips, inte tänkt på det förut. :)

Madeleine sa...

Och var var du när jag köpte 2 par brillor??
Hade ingen aning om allt detta. Tack för kunskapen. :D
Netflix är såå bra. House of Cards... Love it!
KRAM!!

Anne med e sa...

Jag måste tydligen skaffa mig ett par +1:or säger optikern. Fattar inte riktigt vad han menar... Jag har falksyn. SÅ DET SÅ! :/

Fru Fransson sa...

Jag tackar för lektionen med en djup bugning...

Att byta bågar skrämmer mig. Om de blir fel, så är jag rädd för att det skulle bli ungefär som att trycka dit en ring i ögonbrynet... ;-) Men det börjar närma sig...

Sus sa...

Fast jag fattar! Du har ju helt rätt. Den dagen jag skaffar brills ska jag tänka på det.

Malde sa...

Ska du hålla mig i handen nästa gång det är dags att skaffa nya glasögon, tack?

Kramar och tackar för lektionen!

:-)

Hovdamen Yoyce sa...

Jomen du har ju rätt! Jag har inte tänkt så på det förut men du har ju precis rätt! Jag ska tänka på det nästa gång jag köper nya glasögon.

Kram

Singelmamman sa...

Enkel och bra logik! Men jag har själv aldrig tänkt på det. Nu måste jag kolla hur mina glasögon ser ut.

Ezter sa...

Jag vet...Tyvärr tycker jag att mina sitter lite för långt ner, men penningmässigt får de hålla några år till!

Gafflan sa...

Själv är jag glad att jag hittade ett par bågar som passade överhuvudtaget. Är man sned i hela ansiktet är det fan inte lätt att hitta något som sitter bra!

Gro sa...

-og jeg har en datter som er optiker, så her er alt i orden:-) Både oppe og nede og øyet er midt på! Og brillene er blå:-)

Baronessan sa...

Jag håller med du. Dom där översta verkar alldeles för stora allihop. Inte dekorativt alls. Men dom ser nog skitbra ut :D

Mina dagar sa...

Precis så har jag tänkt många gånger när jag ser att självaste ögat liksom döljs av bågen och det verkar ju skit dumt ju!! Man skaffar väl glasögon för att se bättre!?
Kram

Anonym sa...

Tack för lektionen. Glasklart! :) Dina åsikter stämmer när du leder mig i dina ord, men när man står i den där affären och tycker att ALLA är fula och bara vill UT... Skönast är det att se bra ut och se bra ut utan hjälpmedel. :)