lördag 27 april 2013

Nu väger jag lite mindre.

En stor tand och en matsked var mindre.

Fy fan säger jag bara!

I och för sig var det första gången på fyrtio år som jag inte gråtit, skrikit och sparkat, och det gjorde inte ont då, men nu! Både tandläkare och sköterska var underbara, förstod och förklarade. Gjorde ett snabbt och bra jobb, även om tanden måste borras i delar för att den skulle ha rum och komma upp och ut. Det gick väldigt bra och hon sa att jag kommit i sista stund (nähä?), några timmar till så har "bulan" spruckit i munnen på mig.

Jag har suttit med en tillknölad kompress i munnen i tre timmar nu. Eller, jag har ju bytt ut den med tjugo minuters mellanrum. Det slutar inte blöda och nu värker ta mig sjutton alla tänder, käke, öron, nacke och hamsterkinder. Hela tiden.

På pappret jag fick med mig stod det att jag inte får "utöva fysisk aktivitet, röka eller dricka alkohol samma dag ingreppets gjorts".

Vin är väl inte alkohol? De måste mena starksprit, eller hur? Och samma dag, det är ju ikväll festen är, sex timmar efter att tanden blev utdragen. Jag ska i alla fall försöka orka gå, det sällskapet om något kan pigga upp mig och få mig på andra tankar.

Annars är det fortfarande varmt och märkunderligt vackert väder.

9 kommentarer:

Shamrock sa...

jag som hade tänkt föreslå att du skulle ta lite sprit för att slippa infektion - undrar varför du inte får det

Hovdamen Yoyce sa...

Åh din stackare! Klart inte vin e
Alkohol;) hoppas du orkar med festen o får kul!

Knasterfaster sa...

Just precis när jag läste det här inlägget hos dig för cirka en timma sedan upptäckte jag att jag tappat en bit av en tand! Märkunderligt! Lite vin efter sex timmar är säkert ok. Önskar dig en trevlig afton!

Åsa Hellberg sa...

Men vad skönt att den är ute. Hoppas värken går över, som sagt, receptfri voltaren i kombo med alvedon, är toppen!

Åsa Hellberg sa...

Ps, skit i kompress. Det slutar bättre utan!

Singelmamman sa...

Fy Fabian! Fick du inte värktabletter av tandläkaren? Kanske kombo tabletter vin inte är så lyckad.

Susjos sa...

Lite vin bedövar bra!
Ha så kul!

Malde sa...

AJ! Men jag hoppas att det är bättre nu.

Kramar

Snäckskalsdalen. sa...

Alkoholen tunnar blodet så då slutar det inte blöda......tror jag, jag har ingen aning. Jag hade spottat ut tygbiten, ätit piller och druckit vin, det kan inte vara så farligt, det blir nog bara lite fart på dig då!
Hoppas du inte har för ont, det är så jobbigt, stackars dig!
Kram