söndag 14 april 2013

Skrämma katt hjälp tack!

God morgon!

Jodå, solen skiner och då börjar åtminstone dagen bra.

Däremot slutade den inte så bra igår kväll - igen. Vi stod ute i den svarta natten med ficklampor och försökte locka ner en livrädd Totsie ur en tall, 6 meter upp stod hon på en gren och skrek.

Grannkatten, en stor ljus Norsk skogskattsblandning, har blivit kaxig under vintern då våra kissor bara varit här på helgerna. Zorra brukar ge honom en hurring ibland men lilla Totsie är livrädd för honom (han baddar alltid upp henne om han får tag på henne) och tar sin flykt upp i första bästa träd. Detta var ett stort bekymmer när det var -15 grader och hon satt där i nån timme innan vi märkte att hon var borta :-(

Nu vill vi ha tips på hur vi kan skrämma bort honom från altanen och gården när han sitter här. I början var han skygg och stack när vi visade oss, men det är han inte längre. På nätet tipsar de om vatten men vi har ingen pump på gång ännu då det är minusgrader på nätterna. Ett annat alternativ - på nätet - är att skaffa krokodil :-) men jag tror inte hönsen kommer att gilla det.

Så, tips på hur vi kan skrämma katten - utan att skada honom - så han hålls borta från vår gård. Kasta kottar efter honom fungerar inte kan jag tala om.

Totsie vågar inte gå ut...

6 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Skaffa en rejäl vattenpistol med stort magasin. De brukar det vara tryck i. Skaffa två så kan Mannen och du leka vattenkrig också. Det är skojigt!

Singelmamman sa...

Som vanligt har Knasterfaster de bästa svaren.

Åsa Hellberg sa...

jag tror också som knaster. Och vilken tur att ni fick ned henne!

Helena sa...

Elhalsband på Totsie så han får en stöt om han rör henne?!

Lippe sa...

Jag fräser, skriker, jagar och kastar ofarliga saker mot främmande katter. Blir så trött på strykarkatterna som kommer här på vårkanten. Grannkatten och mina har tyvärr inga problem. Det bästa vore nog om Zorra tog "makten" i reviret. Är det en kastrerad katt? Annars kanske du kan be grannen ombesörja det, alternativt att du skickar dina veterinärräkningar till dom...
Kramar ♥

Lippe sa...

"Grannkatten och mina har tyvärr inga problem"
Vad trött jag blir på mitt huvud!!
Naturligtvis ska det stå "som tur är"!!!
Suck.....