lördag 25 maj 2013

En fysiskt jobbig dag


Dagen har bjudit på strålande väder idag, lite väl hett uppe hos oss faktiskt då vi slitit som sjutton idag! Hönshuset och dess utegård har tagit upp all tid idag. Vi har spikat, fäst nät, spikat, fixat tak, inrett med reden och sittpinnar och grävt bort mossa och stenar. Den fysiska tröttheten har oss i sitt grepp nu.


Jag hann  laga en supersmarrig grillmiddag ikväll i alla fall :-) Grillad färsk sparris, citron-och basilika aioli, scampi, champinjoner fyllda med lök, bacon och peccorinoost, grillad färskpotatis med parmesan och bacon - det var så gott!


Zorra skötte - som alltid - om fördisken :-) Tror det är dagens höjdpunkt för henne.


Zorra har annars tillbringat halva dagen med att putsa upp lilla Totsie, full av kåda på alla tassar, mage, lår, bröst och huvud. Har ingen aning om vad hon pysslade med i morse, men kladdig var hon.


Grannen kom över en sväng ikväll och tackade för en veckas kattvaktande med en ask finfin choklad :-) Nu ska jag njuta av den, en värmande brasa, filt och Sandra Bullock på fyran.  Väldigt bra lördag.


4 kommentarer:

Elle sa...

Ni har definitivt bättre väder än vi. Jag var och badade med barnen...i badhuset. Nu är kaminen tänd och ingen bättring i sikt. Vore skönt om sommaren kunde ta och komma nu, lagom till juni.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Elle

Knasterfaster sa...

Vi har haft samma väder men inte på långa vägar lika god mat som ni har!

Snäckskalsdalen. sa...

Låter härligt!

lindalus sa...

åh söta zorra som tar hand om totsie så:))))